Linnen gordijnen

linnen gordijnen

Linnen gordijnen kopen is een prima keuze. Linnen gordijnen zijn te koop in meerdere varianten. Je kunt gaan voor 100% linnen of voor linnen met bijvoorbeeld polyester. Net als katoen of jute, is linnen een plantaardig materiaal. Het is afkomstig van de vlasplant.

De eigenschappen van linnen

Linnen is een natuurproduct en heeft een grove structuur. Door de onregelmatige verdikkingen in de stof geeft het de gordijnen zijn unieke uitstraling. Linnen is een hoge kwaliteit stof maar heeft wel het nadeel dat het kreukt. Kreukvrij linnen wil dan ook meestal zeggen dat er een andere stof door verwerkt is. Meestal gaat het hier om een synthetisch materiaal. Linnen is slijtvast en sterk. Linnen absorbeert, waardoor in vochtige ruimtes de gordijnen het vocht op zullen nemen en daarmee zullen uitrekken.

Tips

Linnen is onderhevig aan krimp. Let hier dus op bij de aanschaf van linnen gordijnen. Een keer wassen kan er dus voor zorgen dat de gordijnen te kort worden. Linnen kreukt, maar kan wel gestreken worden! Helaas verkleurt linnen vrij snel in de zon. Linnen gordijnen kunnen dan ook beter niet in de zon hangen. Linnen gordijnen laten wel veel licht door, dus een verduisteringsgordijn kan een oplossing zijn. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een voering aan de achterkant, waardoor het gordijn direct minder licht doorlaat én niet direct in contact komt met het zonlicht. Ook een optie is het aanbrengen van twee gordijnrails. Hierbij kan je dus kiezen of je het verduisteringsgordijn op dat moment wel of net dicht wil hebben.

Effen of met een werkje

Verreweg het grootste aanbod in linnen gordijnen bij linnengordijnenshop.nl zijn stoffen in een effen kleur. Voordeel van deze effen gordijnen is de rust die het uitstraalt, zeker in een kleinere of overvolle kamer. Daarnaast komt de natuurlijke uitstraling beter tot zijn recht. Toch kan je ook wel kiezen voor linnen met een werkje.