Kies nu voor dubbele deuren

stijlvolle dubbele deuren

In de richting van je tuin kun je kiezen voor een schuifpui of voor dubbele deuren, ook wel openslaande deuren genoemd. Beide opties zijn interessant. De extra uitstraling van dubbele deuren geeft vaak de doorslag richting de deuren. Bovendien heb je wat betreft deze deuren erg veel keuze en zijn er deuren leverbaar in elke denkbare stijl. Let op, deuren nemen wel meer ruimte in dan een schuifpui. 

Dubbele deuren zijn zowel stijlvol als functioneel

Dubbele deuren zijn stijlvol en functioneel. De deuren kun je prima op maat laten maken en daarvoor kunnen verschillende materialen gebruikt worden. Je hebt deuren van aluminium en van kunststof bijvoorbeeld. Je creëert er een strakke design look mee net als een meer authentieke look. Kies je voor kunststof dan profiteer je meteen van de voordelen van dit materiaal. Kunststof heeft een sterk isolerende waarde en is niet duur in aanschaf. Zeker niet afgezet tegen hout, want je kunt wat betreft de deuren ook kiezen voor hout. Grootste voordelen van kunststof deuren zijn wel dat ze een leven lang meegaan en dat je er amper onderhoud aan hoeft te plegen. Een keer afnemen met een lauwe doek is genoeg. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen en gebruik geen schuursponsjes. 

Uitgerust met veiligheidsglas of hoog isolerend glas

Met dubbele deuren realiseer je bovendien een grotere doorgang in vergelijking met een schuifpui. Je kunt daarnaast kiezen voor precies de deurpanelen en precies dat glas dat je wenst. Want de deuren zijn bijvoorbeeld ook uit te rusten met veiligheidsglas of hoog isolerend glas. Met het aanbrengen van openslaande deuren haal je buiten naar binnen en binnen naar buiten. De tuin wordt een echt verlengstuk van de woning, of andersom. Het is maar net hoe je het bekijkt.

dubbele deuren
Dubbele deuren voor uw slaapkamer

Mensen die houden van de nostalgische look zweren bij dubbele deuren

Zeker de mensen die houden van een meer nostalgische look doen vaak een beroep op dubbele deuren. Houd er wel rekening mee dat je genoeg ruimte hebt voor de deuren en dat je altijd zorgt dat je de optie hebt de deuren vast te zetten. Dat ze niet bij de eerste de beste windvlaag dichtklappen. Daar schrik je niet alleen enorm van, het kan ook schade veroorzaken. Wat betreft de veiligheid doen de deuren en de schuifpui niet zoveel voor elkaar onder. Het is altijd oppassen geblazen met kindervingertjes. Daarom moet je de optie hebben de deuren vast te zetten. 

Ruimte lijkt zo optisch groter

Deuren zorgen altijd voor meer licht en lucht en dat maakt dat de woonruimte optisch groter lijkt. Zeker in de zomer en de lente zijn openslaande deuren een genot. Heel snel heb je de heerlijke zomer- of lentewind in je huis en laat je de boel even goed doorwaaien. Als je dus de ruimte hebt dan zou je echt het plaatsen van dubbele deuren moeten overwegen. Ze zijn er namelijk ook in precies die stijl die jij mooi vindt. Er kan wat deze deuren betreft steeds onvervalst maatwerk geleverd worden en dat is vaak precies waar je naar zoekt.