Wat heb je aan waterontkalker?

waterontkalker kraan

In ons land is het kalkgehalte in leidingwater aan de hoge kant. Dat kan soms vervelende consequenties hebben, ten koste gaan van je apparatuur en zeker ook van je huid en je haar. Waarom je een waterontkalker zou moeten nemen? Dat doe je als je te maken hebt met was die hard uit de wasmachine komt bijvoorbeeld. Je kent vast wel de hardere handdoeken die allesbehalve prettig afdrogen. Is je huid droger dan gewoonlijk na een douchebeurt en voelt je haar al even droog aan? Ook dan kan een waterontkalker je helpen. Dat geldt ook al als je merkt dat de vaat minder goed schoon uit de vaatwasser komt. Dat je te maken hebt met deze zaken heeft te maken met de hardheid van het water. Een waterontkalker helpt je het water zachter en weer vriendelijker te maken.

Hardheid van water wordt veroorzaakt door het hoge kalkgehalte

De hardheid van water wordt vooral veroorzaakt door een hoog kalkgehalte in het leidingwater. Door het plaatsen van een waterontkalker maak je van hard weer zacht water. Verantwoordelijk daarvoor zijn de kleine harskorrels van de ontkalker. Je moet het zo zien; water stroom hard de ontkalker in en verlaat na het werk van de korrels de ontkalker als zachter water. Meer is het niet. Zelf hoef je amper in actie te komen. Het enige is letten of het zoutgehalte in orde blijft. Dit zout wordt namelijk gebruikt om de harskorrels te degenereren. Dat betekent dat de op den duur verzadigd raakte korrels gespoeld worden. Het afvalwater verdwijnt gewoon via de riolering en de korrels kunnen na degenereren weer hun uitstekende werk doen.

waterontkalker
Waterontkalker voor je drinkwater

Nu voelt je huid en haar weer veel zachter aan

Kalkaanslag kan behoorlijke gevolgen hebben. Zo hebben zeker apparaten die werken met water erg te lijden. Ze moeten harder werken om hun werk te kunnen doen en daardoor daalt de levensduur van deze apparaten. Daardoor vragen ze ook meer energie en dat merk je aan de energierekening. Door het plaatsen van een waterontkalker daalt je energienota en wordt de vaat weer echt goed schoon. Je huid en je haar voelen weer beter aan en je gebruikt weer minder zeepproducten met zacht water. Ook het grote boenwerk op de voegen in de badkamer is minder aan de orde. Het mooie is dat de ontkalker meteen na plaatsing zijn werk doet en je het resultaat dus snel merkt.

Laat de plaatsing van de waterontkalker aan een specialist over

Dan over de plaatsing. In beginsel zou je de waterontkalker zelf kunnen plaatsen. Enige handigheid is dan wel vereist, want het kan zomaar zijn dat de waterleiding wat verlegd moet worden. Het is verstandiger dus de specialist de ontkalker te laten plaatsen op de leiding. Weet je in elk geval zeker dat de waterontkalker op de beste manier geplaatst wordt. Heeft de vakman zijn werk gedaan, dan ervaar je al snel de verbluffende werking van de harskorrels. Je droogt je dan weer af met een zachte handdoek, de vaat komt weer schoon uit de vaat en je gaat minder zeep gebruiken. Met een waterontkalker van Mooiwater.nl is het water weer zacht en dat, dat voel je meteen.