Jumboblokken kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt

toepassingen jumboblokken

Wanneer je met de auto rijdt kom je regelmatig de jumboblokken tegen. Je weet misschien niet dat ze zo genoemd worden. De blokken zijn van beton en door de hoogte en breedte zorgen ze ervoor dat auto’s, maar ook andere vervoersmiddelen niet over de blokken kunnen rijden. Ze zijn onbewerkt grijs van kleur, maar soms worden ze ook wit of geel geschilderd. Een andere naam voor de betonnen blok is een varkens- olifant- of biggenrug.

Toepassingen van jumboblokken

Jumboblokken worden voor veel verschillende situaties toegepast. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt als een effectieve barrière bij parkeerplaatsen. Ook worden ze gebruikt om pleinen, winkelgebieden en opritten aan te geven. Om te voorkomen dat er in winkels, die een geheel glazen voorzijde hebben wordt ingebroken door met een auto een winkel in te rijden worden er betonnen blokken voor de winkel geplaatst. Een ramkraak wordt op deze manier voorkomen. Je ziet ook dat ze als stootband worden gebruikt. Door gebruik te maken van de betonblokken kan ook gemakkelijk een erf of oprit worden afgebakend. Ze zijn ook veilig bij het inzetten op plaatsen waar het verkeer wordt geregeld. Door ze een andere kleur te geven, zoals wit of geel, kunnen ze worden ingezet om gevaarlijke bochten aan te geven. Met betonverf kun je ze iedere kleur geven die je graag wilt. Bij het gebruik van de betonblokken moet je goed opletten of de ondergrond geschikt is. Het draagvermogen moet goed zijn om het gewicht van de blokken te kunnen dragen. Wil je zelf de blokken plaatsen, maar je weet niet of het draagvermogen van de bodem groot genoeg is, kun je dat laten uitrekenen door een specialist. Wanneer je de blokken wil plaatsen, moet je zorgen dat je het juiste til- en laadgereedschap hebt. In veel gevallen kun je het til- en laadgereedschap huren. Wanneer je dat voor een dag doet, kun je rustig de betonblokken op de juiste plaats wegleggen.

jumboblokken
Waar kunnen jumboblokken voor gebruikt worden?

De aanschaf van de betonnen blokken

Je kunt de betonblokken online bestellen bij een van de vele specialisten. Over het algemeen kun je ze in een maat laten bezorgen. Je kunt wel uit meerdere kleuren kiezen. Doordat de kleuren verschillen, kunnen er andere prijzen worden gerekend. De standaardkleuren zijn grijs, wil en geel. Er zijn specialisten die de betonnen blokken snel kunnen leveren, vaak al na een werkdag. Er zijn personen die een mooi motief geven aan de betonnen blokken. Zo kun je op iedere betonblok een auto schilderen. Wanneer je dat in verschillende kleuren doet, is dat een mooi gezicht. Dan zijn het geen saaie betonblokken. De blokken kunnen dus voor de veiligheid worden gebruikt, maar ook om een gebied decoratief af te zetten.