De voordelen van een gietvloer in de woonkamer

gietvloer in woonkamer

Je hebt een hoop verschillende vloeren. Je hebt laminaatvloeren, tegelvloeren, tapijt maar je heb ook gietvloeren. Hier lees je meer over de gietvloeren.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is laag die wordt gestort op je vloer en wordt vervolgens opdroogt zodat er een gladde vloer ontstaat. Hierdoor worden alle kamers verbonden met elkaar met één gladde vloer. Een hoop mensen hebben een gietvloer woonkamer thuis. Maar je vindt het meer terug in bijvoorbeeld ziekenhuizen, winkels en scholen.

Materiaal
De meeste gietvloeren zijn gemaakt van beton maar ook zijn er gietvloeren van kunststof.

Soorten vloeren
Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Eén van de meest gebruikte is de PU-gietvloer die wordt gebruikt in bijvoorbeeld gymzalen, maar ook in ziekenhuizen, winkels en scholen.

Lagen
De gietvloer bestaat uit verschillende lagen. De lagen voor de gietvloer zijn:
– onderlaag
– primerlaag
– gietlaag

Er zijn ook nog meer lagen die extra kunnen worden toegebracht bij andere vloeren. Bijvoorbeeld bij een vloer van beton kan er nog een laklaag worden toegevoegd.

voordelen gietvloer
Een gietvloer toevoegen in je woonkamer

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Er zijn een hoop voordelen van een gietvloer. Het eerste voordeel is dat een gietvloer een mooie en luxe uitstraling geeft en daarom is bij jou thuis een gietvloer woonkamer ook mooi om te hebben. Ook een voordeel aan een gietvloer is dat ze een stuk minder snel beschadigd raken. Bijvoorbeeld bij een vloer van laminaat zie je snel dat er stukjes hout zijn beschadigd omdat een gietvloer helemaal gelijk is heb je hier dus geen last van. Een ander voordeel aan een gietvloer is dat die water dicht is als je bijvoorbeeld koffie morst dat het niet naar beneden zakt wat je wel ziet bij een tegelvloer of laminaat want daar gaat het er tussen zitten. De gietvloer is ook erg makkelijk schoon te maken in tegenstelling tot andere vloeren. Ook is de gietvloer geluiddempend wat ideaal is voor als je in een flat woont.

Wat zijn de nadelen van een gietvloer?

Er zijn naast de voordelen ook nadelen aan een gietvloer. Een nadeel aan de gietvloer is dat het leggen het aan de dure kant is en het veel tijd in beslag gaat nemen. Je zal voor het leggen van de vloer een bedrijf moeten laten komen. Ook is een nadeel dat als er een stuk van de vloer beschadigd is dat je de vloer niet makkelijk kunt vervangen. Hiervoor zal een groot stuk of de hele vloer eruit gehaald moeten worden om dit te vervangen.