Jouw tuin winterklaar maken

voedsel voor vogels

Vlak voordat de vorst inzet valt er meestal nog behoorlijk wat te snoeien. Wat nog bloeit kun je lekker door laten gaan, zeker aangezien vogels hier wellicht nog wat aan hebben. En ook op esthetisch vlak wil je dit niet weg hebben. Door afgestorven planten weg te knippen zorg je er echter voor dat je tuin haar charme weer terugkrijgt zo vlak voor de winter!

Gezond Gras Gaat Gemoedelijk Grauwheid teGemoet

Ja, we hebben een beetje gesmokkeld met de G’s maar dat maakt niet uit. Zolang we nog van najaar kunnen spreken is het zaak dat je je gazon nog één keer goed maait. Twee keer zelfs zodra deze periode mild te noemen valt. Haal bladeren en takjes weg om de groei van het gras te bevorderen.

Snoeien maar!

Voorkom ‘bloedende’ snijwonden aan je takken door vóór december nog een keer te gaan snoeien. Zodra er sneeuw op is neergedaald ben je namelijk te laat.

Weg met water!

Aan de buitenkant van je huis, in ieder geval. Dat betekent dat je er verstandig aan doet om je tapkraan af te sluiten voordat ie kapot vriest. Kies je schuur, garage of andere droge plek om je sproeiers te bewaren.

tuin winterklaar
tuin winterklaar maken

Voedsel voor vogels

Je gevederde vriendjes zullen het moeilijk gaan hebben in de koudste periode van het jaar. Met noten, vetbollen en een vogelhuis zijn ze al flink geholpen.

Bescherm je planten

Vergeet tot slot niet je planten een hart onder de riem te steken. Sommige planten zijn gevoelig voor kou en overleven strenge vorst niet wanneer ze niet goed beschermd worden. Het voordeel van een echte beschermhoes ten opzichte van een normaal afdekzeil is dat ze speciaal gemaakt zijn om water en lucht door te laten. Dit zorgt natuurlijk voor een optimale levensduur van je planten! Daarnaast hoeft zo’n speciale beschermhoes helemaal niet veel geld te kosten. Door je planten te beschermen vergroot je de kans dat je ook volgend jaar nog van de prachtige planten kunt genieten!