Opgeruimd staat netjes!

pot

Opgeruimd staat netjes, dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zeker wanneer je niet overal plek voor hebt. En zelfs al ben je daar wel in voorzien, wat heb je dan precies nodig? Inzicht, dat vooropgesteld. Want wanneer er in een kast niks kan staan, heb je nog deurtjes waar je iets aan kunt hangen, zij het aan de binnen- dan wel buitenkant. En de muren van je keuken uiteraard! Door hiervan handig gebruik te maken, heb je al zeeën aan ruimte gecreëerd.

Kruidenrek

Geordende chaos, heerlijk! Maar uiteraard niet praktisch. Hoe leuk het ook kan zijn om allerlei potjes achter elkaar te zetten, je zoekt je soms het apelazarus om te vinden wat je nodig hebt. En dat is absoluut onnodig wanneer je een pracht van een kruidenrek hebt staan! Of zitten. Liggen, hangen, afhankelijk van het model. Je kunt dan direct alle labels aflezen en/of exact zien wat er in welke pot of container zit. De meeste modellen dragen ook nog eens bij aan de sfeer in je keuken!

weckpot
Weckpot kiezen

Weckpot

Wanneer je zelf een heerlijke jam of chutney hebt gemaakt, stop je deze in een gebruikte pot. En geniet je ervan wanneer je wilt, ofwel geef je die aan je kinderen. Om toch een soort van ‘bewijs’ mee te geven dat de inhoud wel degelijk van jou is, kun je natuurlijk ook voor een weckpot kiezen. Zo krijgen anderen in ieder geval niet de vage indruk dat een labeltje eraf peuteren het enige is wat je hebt gedaan! Zorg wel voor een schone weckpot. Zo kun je ervoor kiezen om de potten 5 minuten te zuiveren door ze te koken. Draai ze goed om, zodat de gehele pot gezuiverd is. Heb je hele smerige potjes? Gebruik dan baking soda om te reinigen!

Opgeruimde kastjes

Tot slot is het natuurlijk zaak om de kastjes opgeruimd en netjes te houden. Verwijder de artikelen die over datum zijn of die je nooit gebruikt. Een handige tip hierbij is om grote producten achteraan te zetten en de kleinere vooraan. Zo behoud je overzicht. Heb je producten die je enorm vaak gebruikt in de keuken? Geef die dan een speciaal plekje! Heb je niet voldoende kastruimte? Gebruik dan een handige keukentrolley. Dit is een extra kastjes op wieltjes. Deze is handig in gebruik en eenvoudig op te bergen. Je kunt ook kiezen voor het implementeren van lades in je kastjes. Hierdoor wordt je keuken een stuk overzichtelijker!