Inbrekers buiten houden? Lees deze tips!

Goede inbraakbeveiliging

Je denkt er liever niet te lang over na; de mogelijke gevolgen van een inbraak in je woning. Niet alleen loop je het risico om dierbare en waardevolle voorwerpen te verliezen. Ook kan een inbraak tot geweld leiden. Inbrekers gaan steeds gewelddadiger te werk om woningen binnen te dringen en bewoners ervan te weerhouden hulp in te schakelen. Reden genoeg om de inbraakpreventie van je woning nog eens na te lopen. Inbraakbeveiliging laten installeren kan tegenwoordig op verschillende manieren. De tijd dat een goed cilinderslot voldoende was om inbrekers uit je woning te weren is voorbij!

Op deze pagina lees je meer over de wijze waarop je de inbraakbeveiliging van je woning kunt verbeteren. Aangeraden wordt om op basis van een systeem met drie lagen te werken: buiten, bij de deur en binnen.

Schrik inbrekers op voorhand af met een beveiligingscamera

Verklein de kans op een inbraak in huis, door een beveiligingscamera op te hangen aan de gevel van je woning. Een beveiligingscamera schrikt inbrekers vaak op voorhand al af, daar de pakkans bij een camera veel groter is. Er zijn vast woningen in de buurt, waar men geen camera gebruikt! Het zijn aantrekkelijker doelen voor een inbreker dan jouw woning. Je kunt kiezen voor een dure beveiligingscamera welke beelden opslaat. Een alternatief is een dummycamera. Deze dummycamera slaat geen beelden op, maar is aanzienlijk goedkoper.

Vervang het slot op de voor- en achterdeur

De tweede laag in de beveiliging van een woning zit in het slot op de voor- en achterdeur. Kijk nog eens na, of je huidige slot een goede SKG-rating heeft. Dit betekent dat het slot tenminste twee SKG-sterren zou moeten hebben. Mocht dit niet het geval zijn, dan loont het om een nieuw cilinderslot te laten plaatsen. Een slotenmaker kan je hierbij helpen. Laat de slotenmaker ook eens kijken naar het slot op de ramen in huis. Met name ramen bij een regenpijp of bijvoorbeeld plat dak moeten van een stevig slot worden voorzien om inbrekers buiten de deur te kunnen houden.

Inbraakbeveiliging
Zorg voor de juiste inbraakbeveiliging bij de voordeur

Installeer een alarminstallatie in huis

Een derde optie om de beveiliging van je woning te optimaliseren, is het gebruik van een alarminstallatie in huis. Je kunt zo’n alarmsysteem bij de bouwmarkt of online bestellen. In dit geval koop je een vast pakket, waarvan je de componenten zelf op verschillende plekken in huis kunt monteren. Slimmer is het, om voor een op maat samengesteld pakket te kiezen. Doe dit op basis van een risicoanalyse die een slotenmaker voor je kan maken. Een bestaand en vast pakket uit de bouwmarkt dek vaak namelijk niet alle risico’s binnen je woning af. In jouw woning loop je andere risico’s, dan men loopt in een woning een paar straten verderop.

Wist je dat je een alarmsysteem tegenwoordig kunt laten koppelen aan een externe alarmcentrale? Op het moment dat het alarm geactiveerd wordt, stuurt deze centrale een beveiliger bij je woning langs. Kijk of dit ook voor jou interessant kan zijn.