3 tips bij het isoleren van je dak

dak isoleren tips

Heb jij je dak isoleren met een extra isolatielaag al eens overwogen? Het isoleren van je dak maakt dat er minder warme lucht naar buiten zal stromen. Iets wat een positieve invloed heeft op de energierekening van je huishouden. Fijn, want hiermee verdien je de investering in een verbeterde isolatie al snel weer terug. Tevens heeft een verbetering van de isolatie een positieve invloed op de waarde van je woning. In dit artikel vind je drie tips, die je helpen bij het isoleren van je dak.

Tip 1: kies voor een groene dakbedekking

Een van de mogelijkheden om de isolatie van je dak te verbeteren, is het gebruik van een groene dakbedekking. Het is een van de trends uit de afgelopen jaren! Naast het feit dat een groen dak isolerend werkt, ziet het er ook fraai uit. Je bedekt het dak hierbij met grassen en mossen.

Tip 2: dak isoleren met losse platen

Naast de mogelijkheid om het dak aan de buitenzijde beter te isoleren, kun je ook de binnenzijde hiervan verbeteren. Plaats bijvoorbeeld losse platen tegen de binnenkant van het dak. Deze isolerende platen weerkaatsen de warmte, waardoor je energieverbruik op jaarbasis sterk af zal nemen. Op internet vind je meer informatie over de verschillende soorten isolerende platen die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Dak van huis isoleren
Je dak isoleren voor energiebesparing

Tip 3: schakel een vakman in voor hulp

Om een dak isoleren makkelijker te maken, is het verstandig om hier de hulp van een dakdekker of loodgieter voor in te schakelen. Een dakdekker of loodgieter kan je van advies voorzien over de mogelijkheden die je hebt. Tevens kan een loodgietersbedrijf een warmtescan voor je uitvoeren, waarbij gekeken wordt via welke route de warme lucht je woning verlaat. Een dergelijke lekdetectie helpt je naar doelgerichte verbeteringen in de isolatie van je woning te zoeken.