Buitengesloten? Doe dit om binnen te komen!

Slotenmaker Nijmegen

Verschillende oorzaken kunnen ertoe leiden, dat je buitengesloten raakt. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van je sleutel, het afbreken hiervan, enzovoorts. Wat kun je het beste doen, wanneer je buitengesloten raakt? Wat moet je juist voorkomen? In dit artikel zetten we de verschillende opties voor je op een rijtje. Mocht je hulp wensen bij een buitensluiting, dan kun je een spoedservice benaderen. Steeds meer slotenmakers bieden zo’n service aan. De spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor hulp.

De slotenmaker in Nijmegen raadt af om zelf aan de slag te gaan met het openen van een gesloten slot. De kans op schade aan de cilinder van het slot is hierbij relatief groot. Mocht de cilinder beschadigd raken, dan moet deze in veel gevallen vervangen worden.

De deur van je woning openen middels flipperen

Een van de mogelijkheden om de deur van je woning zelf te openen zonder de cilinder te beschadigen is flipperen. Het is al jaren een van de populairste inbraakmethodes in Nederland. Bij flipperen probeer je een stukje stevig plastic tussen de deur en het kozijn te duwen. Het op en neer bewegen van het plastic maakt het mogelijk om het slot voorzichtig in te drukken, om zo de deur te openen. Houd er hierbij rekening mee, dat flipperen alleen werkt als de deur van het slot is.

Verwijder een afgebroken sleutel uit het slot

Bij het afbreken van de sleutel in het slot is het allereerst belangrijk om het afgebroken stukje sleutel te verwijderen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Om het verwijderen van de afgebroken sleutel makkelijker te maken, loont het om wat olie rond de sleutel te spuiten. Op deze manier zal de afgebroken sleutel makkelijker uit het slot komen. Gebruik een nijptang of bijvoorbeeld een stevig pincet om de sleutel uit het slot te trekken. Pas hierbij op, dat je de cilinder van het slot niet beschadigt. Zeker bij het gebruik van een pincet is de kans op schade aan de cilinder relatief groot.

 

Professionele slotenmaker
Schakel een professionele slotenmaker in

Tools voor het openen van een slot

Er zijn online verschillende tools te vinden, waarmee je een gesloten deur kunt openen zonder de cilinder hierbij te beschadigen. Zo is het onder meer mogelijk om een goedje in de cilinder te spuiten, welke vervolgens hard wordt. Eenmaal hard, kan het slot gedraaid worden. Het gebruik van deze tools heeft logischerwijs alleen effect, wanneer je via een andere deur toegang hebt tot je woning. Het zal immers een of twee werkdagen duren, alvorens de tool bij je thuis wordt afgeleverd.

Zoals eerder al werd aangehaald, is het vaak verstandig om een slotenmaker in te schakelen voor het openen van een gesloten deur. Een slotenmaker beschikt over de tools en kennis om de deur schadevrij voor je open te maken. Mocht het schadevrij openen van de deur niet mogelijk blijken te zijn, dan kan de slotenmaker een beschadigde cilinder direct voor je vervangen. Wel zo prettig, wanneer de deur weer op slot gedraaid kan worden na het openen hiervan!