Hoe laat je je interieur spreken?

homewishezNL

Jouw interieur is een weerspiegeling van je persoonlijke smaak en meestal richt je je huis in met spullen die bij jouw stijl passen. Toch zie je het vaak dat de inrichting van verschillende huizen steeds meer op elkaar lijken. Dit komt meestal doordat mensen vergeten om hun persoonlijke stijl ook echt te laten doorschemeren in hun interieur. Het interieur mist dan iets waaraan je het huis en de bewoner ervan zou kunnen typeren. Herken je ditzelfde probleem bij je eigen interieur? In dit artikel geven we een aantal tips om je een handje te helpen en je persoonlijke stijl in je interieur te laten terugkomen.

Tip 1: Verwerk je favoriete kleur in accessoires 
Heb jij een bepaalde lievelingskleur? Dan kun je accessoires bij elkaar zoeken die deze kleur hebben en deze in je huis zetten. Hiermee laat je je persoonlijkheid zien door je interieur van jouw favoriete kleur te voorzien. Leuke gekleurde accessoires kun je kopen bij woonwinkelketens zoals Ikea. Voor welk kleuraccent in je interieur kies jij?

Tip 2: Kies een mooi kunstwerk uit
Door kunst in je huis te hangen, laat je je gasten iets zien over je persoonlijkheid. Kunst komt in allerlei vormen, dus je kunt bijvoorbeeld voor (echte of neppe) schilderijen of sculpturen gaan. Kunst vind je mooi of niet, dus de keuze voor een bepaalde kunstwerk in huis is een kwestie van persoonlijke smaak. En over deze smaak valt niet te twisten. Wanneer je dus een onmiskenbaar kunstwerk in je huis zet, dan laat je op een duidelijke manier aan iedereen zien wat jouw smaak is. Kunstwerken zijn daarom een goede keuze om iets van je persoonlijke smaak mee te geven in je interieur.

Tip 3: Laat persoonlijke foto’s spreken
Door social media ontkom je er vandaag de dag niet meer aan: op Instagram, WhatsApp, Snapchat, Twitter en Facebook worden constant foto’s van mooie momenten gedeeld. Of het nu om een weekendje weg met een vriendengroepje, een dagje Scheveningen met je familie of een prachtige vakantie naar Italië gaat: jij hebt hier vast wel meerdere foto’s van. Ook wanneer het om minder memorabele momenten gaat, heb je vast foto’s in de cloud opgeslagen: van gekke selfies met je beste vriendin tot aan ontbijtjes en koffie van je favoriete tent.

Het maakt niet uit van welk moment de foto’s gemaakt zijn. Blader door je computer of smartphone en selecteer de foto’s die voor jou persoonlijk een leuke herinnering representeren. Verwerk deze foto’s vervolgens in je interieur op allerlei manieren.

– De foto’s van de dierbaarste momenten kun je afdrukken op normaal fotopapier en deze vervolgens in lijstjes doen. Deze lijsten kun je bijvoorbeeld ophangen boven de bank, maar ook op je dressoir of boekenkast leggen. De fotolijsten zelf komen ook in allerlei stijlen, dus kies er eentje uit die goed in je interieur en bij de foto zelf past.

– Kun je van een select aantal dierbare foto’s eentje kiezen die echt heel veel voor jou betekent? Maak van deze ene foto dan een geweldig kunstwerk voor aan de wand. Kun je niet kiezen? Dan maak je gewoon een collage van meerdere foto’s! Hier gaat wel even wat tijd in zitten, want je moet de juist uitsnede, kleurinstellingen (zwart/wit/grijstinten, kleur, sepia-filter, etc.), de vorm (landschap, vierkant, rechtop) en de afmetingen van de foto of collage kiezen. Zo zorg je in een handomdraai voor een prachtig interieur waarin je je eigen karakter kunt laten spreken. Toon aan iedereen wat jij mooi vindt en kies voor details in je interieur die een deel van jouw verhaal vertellen.

Bron: Herinneringenoplinnen.nl