Hoe kan je energie besparen in je huis?

waarom slimme thermostaat

Een groot onderwerp in vele huishoudens is het besparen van energie. Goed voor portemonnee en milieu. Bij elk huishouden is er wel een kans om energie te besparen. Hieronder 3 effectieve tips om energie te besparen.  

Neem een slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat hoef je je geen zorgen meer te maken of je de verwarming nou wel of niet had uitgedaan. Een slimme thermostaat neemt deze taken van je over. Hij zet zelf de verwarming aan of uit waardoor je veel energie kan besparen. Ook kan je wanneer mogelijk je woning per kamer of zone verwarmen. De verwarming in de zolder hoeft waarschijnlijk niet aan, de woonkamer wil je op een kamertempratuur van 20 graden en de slaapkamer kan op 17 graden. Hierdoor verwarm je efficiënter. De Slimme Thermostaat kun je via de app of rechtstreeks via het apparaat, zowel automatisch op basis van de locatie van je smartphone, als handmatig of volgens het ingestelde tijdschema aansturen.

Isoleer je huis

Een andere manier om veel energie te besparen, is door je huis te isoleren. Door je huis te isoleren zorg je ervoor dat warmte veel langer in huis blijft. Hierdoor hoeft je verwarming minder hard te werken, dit zal je snel terugzien in je energierekening. Naast dat je verwarming minder hard hoeft te werken, heeft isoleren ook andere voordelen. Door je woning te isoleren stijgt de waarde van je woning. Hierdoor krijg je meer geld als je je woning zal verkopen. 

kies voor een slimme thermostaat

Neem dubbelglas

Naast het isoleren van je woning is dubbelglas ook een goede manier om de warmte in je huis vast te houden. Naast dat het warmte binnenhoudt. Houdt dubbelglas ook geluid tegen, niet geheel onbelangrijk als je in een drukke stad woont. Ook dubbelglas zorgt voor een betere energielabel voor je huis, waardoor dus je woningwaarde stijgt.