Talloze maatregelen voor een schoner Nederland

energieverbruik

Heb je er wel eens over nagedacht hoe je omgaat met energie? Dan doel ik geproduceerd op het uiterlijk. Laat je vaak de lichten aan staan? Douche je altijd met warm water? Hoelang douche je? Zet je alle apparaten op stand-by of helemaal uit? Laat je de verwarming de hele dag door draaien van zet je er een timer op? Dit zijn allemaal kleine dingetjes die geweldige allemaal meetellen in het proces van zichtbare.

Er zijn dus talloze maatregelen die u kunt nemen om energie te besparen. Energiebesparende maatregelen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook kunt u hiermee veel geld besparen op uw energierekening. Bovendien zal de wooncomfort en woningwaarde verhoogd worden. Deze energiebesparende maatregelen zijn kleine investeringen die zichzelf op den duur terugbetalen en dus ook voor winst zorgen. Maar wat zijn nou precies energiebesparende maatregelen? Ik zal kort even wat voorbeelden geven.

energie besparen
Hoe kan ik energie besparen?
  • Zonnepanelen: dit zijn echt objecten die steeds populairder worden. Dat komt omdat de aanschaf van zonnepalen inderdaad al gauw 6% financieel rendement oplevert, waardoor het een investering is.
  • Isoleren: dit is duidelijk energiebesparend en dus automatisch geldbesparend, maar ook een extra overzicht op uw wooncomfort. Dit zorgt voor minder last van koude voeten en tocht als uw huis laat isoleren. De waarde van uw woning zal vergroten en het energielabel zal groener worden.
  • Warmtepomp: dit is een eerste stap richting gasloos wonen. Wees klaar voor de toekomst en begin (gedeeltelijk) met elektrisch verwarmen.
  • HR-ketel: met deze ketel wordt uw huis verwarmd en zorgt er ook voor dat er warm water uit de kraan kan komen. De moderne HR-ketels zijn een stuk energiezuiniger en de traditionele cv-ketels.
  • LED-verlichting: LED is eigenlijk een duurzame opvolger van vele soorten lampen, zoals spaar-, halogeen- en gloeilampen. Gebruik hebben LED-lampen een veel lange levensduur en gebruik ruim 90% minder energie dan gloeilampen. Veel simpeler maatregelen zijn er bijna niet.

Dit is in ieder geval genoeg energieadvies over het verminderen van uw gedwongen. Het milieu minder belasten en profiteren van lagere energielasten. Eigenlijk een soort win-win situatie. Bij ENGIE noemen we dat WinWoonSituatie. Het is namelijk voor iedereen een unieke situatie, net als de ideale eerste stap. Neem groene energie af van begin gewoon bij het opslaan op uw opgeslagen. Voor de echte bikkels is het misschien al tijd om zelf energie op te wekken en dit te delen met andere mensen. Ontdek snel waar jij mee kunt beginnen! Ga vandaag al aan de slag met ons advies!