Gezelligheid in huis

gezelligheid thuis

Je huis is DE plek waar je je helemaal thuis voelt. En wanneer je de drempel van de voordeur overstapt, kom je in jouw wereld. Het geeft aan wie je bent. Het laat zien wat jou nou echt jouw maakt. Het grootste compliment dat je kunt krijgen, is als iemand voor het eerst in je huis binnenkomt en zegt: “Wauw, wat een gezellig huis”.

Harmonie zorgt voor gezelligheid

De basiskleuren van je interieur zorgen voor een gezellige sfeer. Kies daarom 3 basiskleuren en laat deze terugkomen. Het mooiste is het om de kleuren op elkaar af te stemmen. Kies 2 neutrale kleuren en een opvallende kleur. Denk bij de neutrale kleurentinten aan beige, wit, bruin, zwart, taupe of grijs. Deze kleuren doen het goed op de muren, vloer, grote meubelstukken en gordijnen. Met een opvallende accentkleur zet je het puntje op de I. Denk bijvoorbeeld aan rood, lime groen, aubergine, geel, turquoise, zilver of blauw. Wissel rust af met iets dat de aandacht trekt.

gezellig in huis
Zo breng je gezelligheid in huis

Hoe maak je het gezellig in huis?

Smaak is natuurlijk heel persoonlijk, maar de basisregels zijn best simpel. Laat de opvallende accentkleur terugkomen in de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de losse kussen van je bank. Een plaid in dezelfde kleurtint op een landelijke stoel. Kaarsen, bloempotten en vazen ​​in één kleur worden ook snel een blikvanger en zorgen voor extra gezelligheid in huis. Ook planten geven extra sfeer en gezelligheid. Een huis zonder groen, is al snel kil. Je hebt verschillende soorten planten. Functionele planten die de lucht zuiveren, planten in terraria, die bijna geen verzorging nodig hebben en hele aparte planten. Kies voor een van twee grote planten of een aantal kleine plantjes.

Lichtpunten maken je huis gezellig

Ook lampen zorgen voor gezelligheid in huis. Met een aantal in het oog springende lampen breng je sfeer en gezelligheid in je huis. Hou je lampen ook in een stijl. Zwarte organza lampenkappen als hanglamp en schemerlampen. Of juist het tegenovergestelde, zilveren (schemer) lampen met glas of robuust hout.