Een droomtuin aanleggen

kunstgras

Wist u dat uw tuin een plek kan worden waar u helemaal tot rust kan komen en daarmee een positieve bijdrage biedt aan uw geestelijk gezondheid? Dit is namelijk wetenschappelijk bewezen. Mede door de kleurencombinaties die u in uw tuin aanbrengt, kan uw tuin een oase van rust zijn, waar u heerlijk kunt ontspannen en tot rust kan komen. Maar is uw tuin op dit moment een wildernis en heeft u geen idee hoe u dit moet aanpakken, dan is het verstandig om een specialist in uw tuin aan het werk te laten gaan, zodat uw tuin omgebouwd wordt tot een waar paradijs. Er zijn namelijk best wel wat mogelijkheden om met uw tuin te doen.

Mogelijkheden

Op basis van uw wensen en behoeftes kunt u een tuin in uw eigen stijl aan laten leggen. Er zijn vele stijlen om uit te kiezen. Zo is er bijvoorbeeld een klassieke stijl, een moderne stijl of als u echt eens iets anders wilt kunt u voor de Japanse stijl gaan. Houdt u van klassiek en landelijk, dan is de English cottage stijl ideaal voor uw tuin.

Gaat u voor een klassieke stijl, dan kiest u voor een netjes bijgehouden en gestructureerde tuin, met strak geknipte stuiken en heggen. Als u juist voor een moderne stijl gaat, dan ligt de nadruk vooral op uw aanwezigheid in de tuin en daar hoort een mooi terras bij. Wilt u een gazon in uw tuin, dan kunt u tegenwoordig ook kiezen voor het aanleggen van kunstgras. Dit gras is gemakkelijk te onderhouden en blijft altijd mooi. Zo zijn er dus genoeg stijlen waar u een keuze uit kunt maken. Als u al een beeld heeft hoe uw tuin eruit zou moeten zien, maak dan een tuinontwerp. Zo kunt u uw tuin alvast visualiseren.

kunstgras
Kunstgras is zeer onderhoudsvriendelijk en ideaal voor spelende kinderen.

Een tuin naar wens

Voor uw gezondheid, maar ook om inspiratie en nieuwe idee├źn op te doen, is het heel goed om te genieten van de rust van een tuin, met rondom u allemaal groen. Een tuin naar wens brengt alleen maar voordelen, zoals een plek waar u zich in drukke tijden even kunt terugtrekken en u daarmee helpt om van de stress af te komen, maar ook is een tuin noodzakelijk om alle geluiden uit het drukke stadsleven te kunnen ontwijken. Maar een tuin is natuurlijk ook een ideale plek voor gezellige activiteiten, zoals een barbecue, waarbij u met dierbaren samen van uw tuin kunt genieten.

Grassoorten

Als u een gazon wilt aanleggen, dan heeft u een keuze uit verschillende soorten gras. Zo is er speelgras, voor als u kinderen heeft die veel in de tuin spelen en sportgras, voor zeer intensief gebruik. Heeft u een tuin met veel bomen die veel schaduw in uw tuin geven, dan moet u kiezen voor schaduwgras. Wilt u juist een gazon voor de sier en waar niet veel overheen gelopen wordt, dan is siergras ideaal voor u. Heeft u echt geen zin om gras te onderhouden, dan kunt u ook kiezen voor kunstgras. Kunstgras is niet te onderscheiden van echt gras en u heeft er geen onderhoud aan. U moet er alleen rekening mee houden dat kunstgras wel een stuk duurder is dan echt gras. Zoals u ziet, er zijn mogelijkheden genoeg, u moet alleen nog een keuze maken uit de stijl die bij u past.