Hoe je een schitterende goedkope keuken maakt

goedkope keukens

Een nieuwe keuken is niet goedkoop, maar gelukkig is het al lang niet meer zo dat goedkope keukens minder goede keukens zijn. Als jij een kleiner budget hebt en toch graag een nieuwe keuken wil aanschaffen, dan kun je er met bepaalde trucjes toch voor zorgen dat je toch de keuken krijgt die je graag wilt. En dat terwijl je er aanzienlijk minder geld aan uitgeeft.

Goedkope keukens met kunststof

Kunststof is een erg veelzijdig materiaal dat in allerlei kleuren kan worden uitgevoerd en met verschillende designs. Kunststof heeft een plastic-achtig imago, maar dat gaat al lang niet meer op. Je kunt keukenkastjes en werkbladen laten maken van kunststof en deze bijvoorbeeld met een houtnerf laten uitvoeren of een natuursteen uiterlijk. Deze imitatie materialen zijn nauwelijks van de echte materialen te onderscheiden en tegelijkertijd veel goedkoper. Als je twijfelt, ga dan eens bij een showroom kijken en beoordeel zelf wat je van kunststof vindt. Je kunt met dat materiaal goedkope keukens laten ontwerpen en een luxe uitstraling gegarandeerd krijgen.

Besparen op de apparaten

Door je apparaten slim te kiezen kun je grote besparingen maken. Deze leveren een grote bijdrage aan de prijs, maar je hebt ze lang niet altijd nodig. Een kokendwaterkraan is handig, maar niet essentieel en een gewone oven kan net zo goed dienst doen als een stoomoven. Door combi-apparaten uit te kiezen bespaar je ook geld en ruimte. Neem bijvoorbeeld een magnetron en oven in één en je betaalt minder dan wanneer je de apparaten apart zou aanschaffen. Goedkope keukens hoeven dus niet minder apparaten te hebben, maar je koopt ze slimmer. Eventueel doe je onderzoek naar B-merken die goed uit de testen komen en waar je geld op kunt besparen.

goedkope keuken kopen
Een nieuwe en goedkope keuken aanschaffen

Goedkope keukens monteer je zelf

Voor de laatste optie die je hebt als je in goedkope keukens geïnteresseerd bent, moet je wel handig zijn. Je kunt namelijk geld besparen door de keuken zelf te monteren. Doe dit met wat vrienden of handige mensen in je familie, bijvoorbeeld. Heb je geen doe-het-zelf ervaring, dan is dit geen goede optie. En het is ook beter om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken en bijvoorbeeld de keuken zo te laten ontwerpen dat je geen leidingen hoeft te verleggen of met de elektra in de weer moet. Door de keuken zelf te plaatsen heb je wel misschien meer budget beschikbaar voor de materialen en dat betekent weer dat je soms niet eens bij de echt goedkope keukens hoeft te kijken.

Schitterende goedkope keukens

Met deze drie tips bespaar je geld op je keuken zonder dat je moet inleveren op kwaliteit. Andere manieren om schitterende goedkope keukens te vinden is bijvoorbeeld door een showroomkeuken te kiezen. Deze heeft een tijd in de showroom van een keukenwinkel gestaan en kan daardoor niet voor de vraagprijs verkocht worden. Een andere optie die je hebt is om je huidige keuken op te knappen. Verf de muren, vervang de keukenkastjes en voeg wat extra accessoires toe en je keuken ziet er direct al heel anders uit.