Een lampenkap, dit is waar je op moet letten

uitzoeken van een lamp

Verlichting is een van de belangrijkste onderdelen van je interieur. Maar het kan een uitdaging zijn om de juiste lichtopbrengst uit de juiste hoeken van je kamer te krijgen. En dan moet je ook nog eens een lamp vinden die je mooi vindt, ook als deze uitgeschakeld is. De lampenkap is dan een uitstekende manier om jouw kamer een unieke look te geven. Ze zijn in alle kleuren, maten en vormen te verkrijgen.

Losse lampenkap kopen

Het voordeel van het kopen van een losse lampenkap is dat je niet gebonden bent aan de designkeuzes van een fabrikant. Er zijn veel verschillende lampen op de markt, maar toch is de keuze niet oneindig. Door een losse lampenkap te kopen ben je in staat om een perfecte lamp voor jouw situatie te vinden. Je kiest zelf de lamp uit en vervolgens voeg je er een lampenkap aan toe die past bij de rest van het interieur. Er zijn lampenkappen te vinden voor schemerlampen, hanglampen en kroonluchters. Je keuze voor een geschikte lampenkap maak je op basis van kleur, maat, stof en functie.

lampenkap uitzoeken
lampenkap uitzoeken

Voordelen van een losse lampenkap

Het grote voordeel van een lampenkap is dus dat je bijna een ongelimiteerd aanbod hebt, dus je weet altijd wel iets te vinden waar je gelukkig van wordt. Toch is het goed mogelijk dat de lampenkap die je vandaag kiest over vier jaar niet meer de ideale keuze blijkt te zijn. Het mooie van een lampenkap is dus dat je deze dan eenvoudig kan vervangen met een nieuwe. Ook bij beschadigingen of slijtage van een lampenkap is de oplossing makkelijk: de lamp laat je gewoon staan en alleen de kap vervang je. Ook zijn losse lampenkappen makkelijk schoon te maken. Je kan ze immers loshalen van de lamp, zodat je overal goed bij kunt.

Waar let je op bij het kiezen van een lampenkap?

Als je een lampenkap op een locatie wilt zetten waar vaak langsgelopen wordt, is het aan te bevelen om een compacte lampenkap te kiezen. Zorg er ook voor dat de lampenkap die je kiest over de fitting van de lamp valt, zodat deze uit het zicht blijft. Tot slot wil je natuurlijk dat een lampenkap bijdraagt aan het functionele doel van de lamp. Heb je ergens een lamp staan die puur voor de sfeer is neergezet? Dan hoef je niet te veel bezig te zijn met de mate van licht-doorlatendheid van de lampenkap. Als je een hoge lichtopbrengst van de lamp verwacht, ben je juist beter af met een licht-doorlatende lampenkap. Dit hangt af van de stof en kleur van de lampenkap. Kom je hier zelf niet helemaal aan uit? Vraag dan om hulp aan experts op het gebied van interieurverlichting. Zij kunnen je voorzien van professioneel advies.