Aluminium jaloezieën voor in een eigentijds interieur

jaloezieen

Heb je er voor gekozen om je huis te voorzien van een eigentijds en modern interieur? Ben je bovendien van plan om gebruik te maken van een bepaalde vorm van binnenzonwering? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat vooral aluminium jaloezieën voor jou een uitstekende keuze zullen vormen. Van deze jaloezieën is namelijk bekend dat ze over een strakke, zeer eigentijdse vormgeving beschikken. Deze sluit perfect aan op een modern interieur. Zijn jaloezieën die zijn gemaakt van aluminium alleen maar interessant omwille van hun uitstraling? Zeker niet. Ook hun praktische eigenschappen zijn allesbehalve slecht te noemen.

 

  • In welke mate zijn aluminium jaloezieën warmtewerend?

 

Dat aluminium jaloezieën perfect aansluiten op de stijl van een modern interieur mag duidelijk zijn. Dat is echter natuurlijk niet alles. Bovendien is het namelijk zo dat jaloezieën welke zijn gemaakt van aluminium ook over een warmtewerende werking beschikken. Deze warmtewerende werking zorgt er voor dat de zonnestralen van buitenaf grotendeels tegengehouden kunnen worden. Aluminium staat er dan ook om bekend geen (zon)licht door te laten. Bovendien is het ook nog eens zo dat het sluiten van je aluminium jaloezieën ervoor kan zorgen dat er tijdens de wintermaanden heel wat minder warmte de woning zal verlaten. Ook dat is een interessant voordeel welke aan dit type van binnenzonwering is verbonden. 

 

  • Vochtbestendig en dus te gebruiken in de badkamer 

 

Heb je een strakke, moderne badkamer in je woning geïntegreerd? Wil je ook graag in deze ruimte gebruik kunnen maken van een optimale zonwering? In dat geval is de keuze voor aluminium jaloezieën wellicht al snel gemaakt. In tegenstelling tot houten jaloezieën is het uiteraard zo dat jaloezieën die zijn gemaakt van aluminium wel vochtbestendig zijn. Dit maakt ze niet alleen geschikt om in de badkamer op te hangen, maar bijvoorbeeld ook in de keuken, in de ruimte waarin een binnenzwembad is gevestigd, etc. Wist je bovendien dat aluminium jaloezieën ook erg eenvoudig te reinigen zijn? Gewoon gebruik maken van een beetje water en zeep is op dit vlak reeds voldoende. 

jaloezieen voor in huis
jaloezieen voor in huis

 

  • Jaloezieën van aluminium hoeven absoluut niet eentonig te zijn 

 

Jaloezieën die zijn gemaakt van aluminium hebben eigenlijk de reputatie over een vrij koele uitstraling te beschikken. Dat is een stelling die we niet helemaal kunnen weerleggen, maar wel een beetje. Het is namelijk zo dat je helemaal niet bent aangewezen op de klassieke, grijze uitstraling waar aluminium jaloezieën standaard over beschikken, in tegendeel. Net zoals voor PVC jaloezieën geldt is het namelijk zo dat ook de uitvoeringen in aluminium aangekocht kunnen worden in de meest uiteenlopende kleuren. Op deze manier zullen de aluminium jaloezieën ongetwijfeld zo optimaal mogelijk aansluiten bij de stijl van de ruimte waarin ze worden geïntegreerd. 

 

  • Gegarandeerd een lange levensduur

 

Voor elk onderdeel van je interieur of je woning in het algemeen dat wordt aangekocht geldt uiteraard dat je speciale aandacht zal willen besteden aan hun gemiddelde levensduur. Voor aluminium jaloezieën geldt dat deze levensduur werkelijk uitstekend te noemen is. Je zal er dan ook gegarandeerd heel wat jaren genot van kunnen ondervinden! Ook dit is voor veel mensen dan ook een uitstekende reden om te kiezen voor het kopen van jaloezieën die zijn vervaardigd uit aluminium.