Een hordeur zorgt veel mogelijkheden

hordeur

Toen ik laatst op het nieuws hoorde dat er een echte muggenplaag aan zat te komen door het warme weer schrok ik een beetje. Ik ben net verhuisd naar een prachtige huis met een ruime tuin met vijver en we hebben nu al veel last van muggen, mijn dochtertje wordt letterlijk opgegeten en zit onder de muggenbulten. Op de bovenverdieping hebben we al horren voor de ramen, maar wat ik beneden nog kon doen bij de schuifpui die altijd open staat wist ik even niet.

Quick fix

Natuurlijk ben ik uitgebreid gaan googlen en er bleken verschillende snelle opties te zijn tegen muggen: muggenspray, een muggenlamp en een antimuggenstekker. Deze heb ik allemaal geprobeerd en het effect is van korte duur of het heeft helemaal geen effect. Geen echte oplossing dus.

Buurman weet raad

Toen het onderwerp ter sprake kwam op een burenborrel bleek mijn buurman de definitieve oplossing te hebben, een hordeur die voor de open schuipui zit en gemakkelijk te openen is. Van mijn buurman kreeg ik het telefoonnummer van de klusjesman die de hordeur schuifpui bij hem geïnstalleerd had en een week later had ik een afspraak voor de plaatsing. Het was erg snel gedaan en misschien had ik het zelf ook wel gekund.

Hordeur
Een hordeur zorgt ervoor dat er ongedierte buiten blijft.

Mooi resultaat

Omdat je woonkamer toch een beetje het pronkstuk van het huis is vind ik het belangrijk dat de hordeur schuifpui er ook netjes uitziet en het uitzicht op de tuin niet belemmert. De hordeur schuifpui zit nu perfect, ziet er mooi uit en je kan er goed doorheen kijken. Ook niet onbelangrijk is de stevigheid, de kinderen spelen hier vaak en botsen dan ook wel eens tegen de hordeur op, hier kan de hordeur gelukkig prima tegen.

Effectief tegen muggen en ongedierte

Na het plaatsen van de hordeur op de schuifpui heb ik echt veel minder last van muggen en vliegen in huis. Nauwelijks meer muggenbulten en geen vervelende zoemende vliegen in de keuken. Ik vind het heerlijk om ‘s avonds de schuifpui nog open te hebben, zodat alle frisse lucht dan naar binnen kan. Helaas was dat door de muggen niet mogelijk, maar nu met de hordeur genieten we weer optimaal van de zomeravonden.

Een echte aanrader

Ik ben echt ontzettend blij met deze aanschaf en heb het ook al aangeraden aan veel van mijn vrienden die ook een schuifpui hebben.