Wat te doen bij ongedierte?

mieren

Ongedierte kan bijzonder vervelend worden. Afhankelijk van het soort ongedierte kan de overlast gigantisch zijn. Ongedierte levert niet alleen psychische schade op (het is vervelend om ongedierte in huis te hebben, zeker wanneer u gasten verwacht), maar ongedierte kan ook meubels aantasten en zelfs de constructie van de woning beschadigen. Reden temeer om zo snel mogelijk De Bestrijdingsbrigade in te schakelen.

Soorten ongedierte

Er zijn in Nederland tal van soorten ongedierte die de kop op kunnen steken.

Zo zijn er allereerst de muizenplagen. Muizen lijken plots uit het niets tevoorschijn te komen en geven een woning een heel vieze indruk. Voor veel mensen is het zeer onprettig om in de hoek van de woonkamer een muis te zien rennen. Muizen laten bovendien uitwerpselen achter en zullen van alles beschadigen tijdens hun zoektocht naar eten.

Een andere vorm van ongedierte is de houtworm. Zoals u wellicht weet, leeft de houtworm van hout. Het let daarbij niet op of het hout waar het dier zijn zinnen op heeft gezet een stuk open haard hout is, of een duur antieken meubel van oma.

Zo zijn er nog tal van soorten ongedierte. Denkt u maar aan bedwantsen, zilvervisjes, kakkerlakken, maar ook aan ratten, mollen en veenmollen.

Zelf ongedierte bestrijden?

Sommige mensen kiezen ervoor om het ongedierte zelf te bestrijden. Voor veel soorten ongedierte kan dat een optie zijn, maar het werkt niet altijd even goed. Wanneer u een expert langs laat komen voor de bestrijding van ongedierte, weet u zeker dat het ongedierte deskundig en goed bestreden wordt en u voorlopig geen last meer van de dieren hebt. Bovendien weet u dan ook zeker dat de juiste methode van bestrijding wordt toegepast en de dieren zo effectief mogelijk verdreven of uitgeroeid worden.