Een gietvloer geeft een persoonlijke touch!

gietvloer aanleggen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloerbedekking voor je woning? Er zijn vele keuzes, maar wat past er bij jou? Wil je een gemakkelijke, onderhoudsarme, moderne en strakke vloer? Kijk dan eens naar de vele mogelijkheden die een gietvloer je biedt!

Een gietvloer is een volledig naadloze en heel strakke, dunne vloer van maar circa 3 mm dik (dun). Door de uitstekende kwaliteit en degelijkheid worden deze vloeren veel toegepast in druk belopen openbare ruimtes, kantoren en in werkruimtes: plekken waar vloeren zeker tegen een stootje moeten kunnen.

Eigenschappen en materialen

Een gietvloer heeft hele mooie kenmerken waaronder een unieke uitstraling, degelijkheid en slijtvastheid. Hierdoor weet je als koper dat je een vloer aanschaft waarvan je lang plezier hebt. Bovendien is een gietvloer krasbestendig én is de variatie in kleuren heel groot. Er is daarom altijd een kleur die bij jou en je interieur past. De aanschafprijs is wat hoger maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de lange levensduur.

Gietvloeren worden gemaakt van PU (polyurethaan) of epoxy hars. Deze materialen zijn beide zeer kleurvast en heel geluiddempend. Doordat er geen naden in een gietvloer zitten is de vloer bovendien zeer hygiënisch schoon te maken. Polyurethaan (PU) en epoxy hars zijn daarnaast brandwerend.

gietvloer
Gietvloeren: aanleggen door een vakman of zelf doen?

Aanleg en onderhoud

Het is verstandig om een gietvloer door een expert te laten aanbrengen omdat het goed aanleggen ervaring en vakkennis vereist. De vloer moet bijvoorbeeld echt egaal en vrij van stof gemaakt worden. Hierna worden er verschillende lagen op de vloer aangelegd om te zorgen voor een goede basis en fixatie. Een gietvloer aanleggen laat je daarom het beste over aan de vakman, zoals bijvoorbeeld Van Hollandse Bodem.

Een gietvloer is een goede keuze

Behalve dat de vloer kleurvast is en jarenlang mooi blijft is de uitstraling uniek, persoonlijk en rustig. Hygiënisch schoonmaken met water en schoonmaakmiddel is geen enkel probleem én de vloer is daarnaast ook geluiddempend en brandwerend. Kortom een gietvloer is een ideale vloer die zich qua eigenschappen en personalisatie onderscheidt van andere soorten vloeren. Bezoek eens een leverancier en ontdek de eindeloze mogelijkheden van een gietvloer in jouw woning.