Tips en trucs voor laminaat


Laminaat leggen of laten leggen is een ingewikkelde klus. Tevens is het ook fijn als het goed gebeurt. Hiervoor zijn tips die het makkelijker maken en je goed op weg helpen. Een aantal van deze tips staan hieronder op een rijtje.

Sfeer

De vloer bepaald de sfeer van je huis. Ga je voor een lichte vloer? Dan lijkt je kamer ook lichter en passen lichtere meubels vaak beter bij het interieur. Ga je voor een donkere vloer? Leren meubels en een wat donkerdere sfeer passen hier goed bij. Voor een goed advies kunt u terecht op veel plekken bij experts terecht die u graag willen helpen, bel ze voor u een besluit neemt!

Optische illusie

Bij het leggen van laminaat zijn er verschillende trucjes om je kamer groter te maken. De algemene regel gaat als volgt: “in de richting van de bron van licht en in lijn met de vaakst gebruikte deuropening. Er zijn ook nog andere optische trucs om je kamer groter te maken.
Stel, je hebt een smalle kamer die je wat breder wilt maken. Leg dan het laminaat in de breedte neer. Door je laminaat in de breedte neer te leggen, lijkt de smalle kamer ineens een stuk beter. Ditzelfde geldt voor een korte kamer. Door de planken dan in de lengte neer te leggen kan je je kamer een stuk langer laten ogen dan hij in werkelijkheid is.

tips en trucs voor laminaat
Tips en trucs voor laminaat leggen: hier ben je goed mee geholpen.

Acclimatiseren

Laat het laminaat ook vierentwintig uur acclimatiseren in de kamer voor je het plaatst. Leg het dus niet in een koude schuur! Laminaat krimpt en zet uit bij een verschil in temperatuur. In een koudere ruimte is het laminaat dus een stuk korter dan in een warme ruimte. Om het laminaat goed passend op de kamer te krijgen moet het dus dezelfde temperatuur hebben als de kamer.

Water en demping

Zorg voor een waterdichte ondergrond. Er is altijd vocht in een huis. Er is een kans aanwezig dat er vocht vanuit de ondervloer je laminaat in trekt wat daardoor op gaat krullen. Met een waterdichte ondergrond voorkom je dit.

Zorg voor een dempende ondergrond. Parketvloeren zijn een stuk meer geluidsabsorberend dan een laminaatvloer waardoor ze een groter geluidsisolerend effect hebben. Laminaatvloeren hebben dit niet. Door een dempende ondergrond aan te brengen onder je laminaat haal je een deel van het geluid weg en voelt de kamer ook een stuk warmer aan.
Wil je ervoor zorgen dat alles goed en grondig gebeurd? Schakel dan een bedrijf in dat het laminaat voor een goede prijs bij je in huis legt. Laminaat gratis leggen de laminaat expert kan u hier goed bij helpen.