Creëer het vakantiegevoel in je eigen tuin


De zomer(vakantie) komt er weer aan, wat betekent dat veel mensen ook weer op vakantie gaan. Iets waar veel naar uitgekeken wordt, maar (mede daardoor) lijken vakanties altijd maar erg kort te duren. Toch is de zomer in Nederland ook vaak erg aangenaam en geschikt om te genieten van het buiten zijn. Maar hoe haal je het vakantiegevoel eigenlijk naar je eigen tuin?

Meubels

Een belangrijk gedeelte van de uitstraling van een tuin zijn natuurlijk de meubels die er staan; dit kan de sfeer in je tuin maken of breken. Mocht je de ruimte hebben, zorg dan dat je verschillende soorten zitmeubels hebt. Zo kan je een onderscheid maken tussen meubels met een hoge zit, zoals een tuintafel en tuinstoelen en loungemeubels met een lage zit, zoals een tuinbank of een ligbed. Zeker met een mooi ligbed zorg je ervoor dat je het echte vakantiegevoel naar je eigen tuin haalt: je kan hierdoor lekker in de zon relaxen met een drankje en een boek. Zorg er wel voor dat je een comfortabel ligbed kiest, bijvoorbeeld met ligbedkussens. Zo kan je nog langer relaxen. Bij Ligbedshop vind je een ruime selectie aan ligbedden van de beste kwaliteit tegen scherpe prijzen.

vakantiegevoel in de tuin
Hoe zorg jij voor een vakantiegevoel in de tuin?

Decoratie

De decoratie maakt de tuin uiteindelijk af. Mooie meubels komen pas goed tot hun recht zodra deze omringt worden door mooie attributen, zoals tropische planten in mooie plantenbakken, of een mooi beeld of schilderij. Zo kan je ook een eigen touch geven aan de uitstraling van je tuin. Stem de kunst in je tuin wel af op je tuinmeubels, zo creëer je jouw eigen paradijs.

Rust

Wanneer je in je tuin zit, is het wel van belang dat je ook lekker rust hebt, anders voelt het niet als vakantie. Ga dus lekker in je tuin zitten wanneer je klaar bent met je werk en andere zaken die je moet regelen, en houd jezelf hier dan ook niet mee bezig. Een goede tip is om je mobiel binnen te laten liggen. Zo ben je echt helemaal even op vakantie!