Inspiratietips voor een mooi aangeklede bank

inspiratie bank

Mix en match, maar niet te veel 

Met de juiste accessoires kun je een neutrale bank net wat extra’s geven. Hierbij is het wel belangrijk dat je de keuze in accessoires past bij de rest van je inrichting omdat kleurrijke accessoires op de bank je woonkamer maken of breken. Te veel kleuren door elkaar kunnen soms druk of rommelig ogen terwijl enkele accentkleuren, die op verschillende plaatsen terug komen, juist veel rust en harmonie brengen. In de moodboards van Riverdale kun je inspiratie opdoen over welke kleuren tinten goed bij elkaar passen afhankelijk van jouw type interieur.

Experimenteer met textuur en vorm 

Naast kleur spelen ook de textuur en de vorm van de accessoires een grote rol in de uitstraling van de bank en de rest van je woonkamer. Zo kunnen contrasterende texturen goed werken om het geheel net wat mooier te maken. Bij een leren bank kunnen juist kussens van een ander en zachter materiaal de bank vriendelijker laten ogen. Ook Experimenteren met verschillende vormen door bijvoorbeeld vierkante kussens af te wisselen met ronde kussens kunnen bijdragen aan een landelijke of romantische sfeer. In een strak of modern interieur kun je juist beter kiezen voor een kleinere hoeveelheid van dezelfde soort kussens. In de lookbooks van Riverdale kun je inspiratie opdoen van het type accessoire wat past bij jouw interieur.

bank inspiratie

Een plaid om het af te maken

 

Vooral in de wintermaanden is er niets fijner dan weg te kunnen kruipen onder een zacht dekentje op de bank. Een mooie plaid over de bank kan je inrichting compleet maken. Door de plaid af te stemmen of juist te laten contrasteren met de overige elementen in de ruimte kun je kiezen waar je aandacht door getrokken wordt. Door te experimenteren met verschillende manieren om de plaid te vouwen en over de bank te draperen kan je gaan voor een huiselijke of juist strakke uitstraling. Het belangrijkste blijft uiteindelijk dat jij zelf blij wordt van je interieur en de gekozen accessoires.