De voor- en nadelen van een eigen sauna

Wanneer je ervan houdt om in de sauna te gaan, heb je er vast weleens over nagedacht om er zelf een te kopen. Om je te helpen bij je keuze, hebben we in dit artikel de voor- en nadelen van een eigen sauna op een rij gezet!

De voordelen van een eigen sauna

Laten we beginnen met de voordelen van een eigen sauna hebben. Een groot voordeel is dat de sauna helemaal voor jou alleen is. Je hebt dus geen last van vreemde mensen in de sauna. Wel zo fijn als je van wat privacy houdt! Ook kun je in jouw sauna zo lang als je maar wilt en wanneer je maar wilt. Je hoeft dus niet eerst ergens heen te rijden, en kan op ieder gewenst tijdstip in de sauna. Je hoeft dus niet een halve dag vrij te nemen voor een bezoekje aan de sauna. Gewoon even snel na het werk, geen probleem! Een ander voordeel is dat je de sauna volledig naar jouw wens aan kunt passen. Je kunt dus de geur gebruiken die je wilt en de temperatuur instellen die jij wilt! Je komt dus nooit in een sauna terecht waar het onaangenaam ruikt of te warm/koud is. 

sauna in eigen huis

De nadelen van een eigen sauna

Er zitten dus verschillende voordelen aan een eigen sauna. Er zitten echter ook wat nadelen aan. Zo ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van je sauna. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken en kolen bijvullen (in geval van een stoomcabine). Ook neemt een sauna ruimte in beslag. Ruimte die niet iedereen zomaar kan missen. Tot slot maakt een eigen sauna hebben een bezoekje aan een wellness resort minder speciaal, terwijl het voor sommige mensen echt een uitje is. 

 

Een sauna kopen

Zoals je ziet zitten er diverse voor- en nadelen aan het hebben van een eigen sauna. Wanneer je kunt leven met de nadelen, is een eigen sauna hebben een echte aanrader. Wel is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten sauna’s bestaan. De twee bekendste zijn een stoomcabine en een infraroodsauna. Je kunt een infraroodsauna kopen bij Elite Wellness.