De meest voorkomende klusjes in huis

klusjesman inschakelen

Iedereen met een eigen huis of appartement kent het wel. Het lijstje met kleine klusjes. Meestal zijn dit klusjes die in eerste instantie geen hoge prioriteit hebben. Als je net verhuisd bent schuif je deze kleine dingen op voor “later”. Belangrijker is dat de muren geschilderd zijn voordat je je nieuwe meubels neerzet en dat de wasmachine aangesloten is. Dat haakje aan de muur voor je schilderij “komt nog wel”. Maar drie jaar later staat het schilderij nog steeds op de grond… Alle geleende klusspullen en handige vrienden zijn weer ingerukt en je hebt er in principe geen last van dus je blijft het maar uitstellen.

Uitstellen is niet altijd zonder kwaad

De lekkende kraan in de badkamer vervangen, geen idee hoe dat moet, kan een loodgieter dat niet beter doen? En die ene lichtschakelaar die al die tijd al niet werkt, dat is toch het veiligste om door een elektricien te laten maken? Maar moeten voor die paar kleine dingetjes allemaal vakmensen komen? Ook een beetje overdreven toch? En dan moet je er weer voor thuis blijven.

En zo wordt het weer een half jaar uitgesteld. Maar ondertussen kan er wel bijna 2000 liter water per jaar wegdruppen uit die lekkende kraan of 25 liter per uur als de WC te lang door blijft lopen door een defect in de doorspoelbak. Tijd voor actie dus!

klusjesman
klusjesman nodig?

Klusjesman inschakelen

Ook al zijn het kleine klusjes, ze zijn wel lastig. Te lastig om zelf te doen. Helemaal niet erg dus om hier een vakman voor in te schakelen. Als je een lijstje met meerdere klusjes hebt opgespaard is het handig om een allround klusjesman te zoeken die alles in één keer kan maken. Loop van tevoren even een rondje door je huis om te checken of alles op de lijst staat.

Je hoeft je trouwens niet te schamen, je bent echt niet de enige met een eeuwig kluslijstje. De top vijf meest voorkomende kleine klusjes die (te) lang blijven liggen zijn:

  1. Een lekkende kraan repareren
  2. Een klemmende deur verhelpen
  3. Een los stopcontact repareren
  4. Een lampje of schilderij ophangen
  5. Een lek in de dakgoot repareren