3 tips om bij slecht weer toch van je tuin te genieten

Slecht weer

Er is niet zo veranderlijk als het weer en in Nederland is dat dan ook vaak goed te merken. De ene keer schijnt de zon en de andere keer valt het met bakken uit de lucht. Dit laatste gebeurt helaas voor de mensen die graag in de tuin zitten nog iets te vaak. Maar niet getreurd, in dit artikel geef ik je namelijk drie tips waardoor jij ondanks het slechte weer toch nog kunt genieten van je tuin. Dan heb je de tuin in ieder geval niet voor niets laten aanleggen of gedecoreerd.  

Laat een overkapping plaatsen

Allereerst, de overkapping: dit is toch wel de beste manier om bij slecht weer alsnog van je tuin te genieten. Wanneer je een overkapping in je tuin hebt, zit je heerlijk droog en kun je net zo van je tuin genieten als bij mooi weer. Zeker als je een lekker vuurtje aansteekt of een heater in de overkapping plaatst. Dit houdt je namelijk ook nog eens lekker warm. Ook op zonnige dagen komt de overkapping trouwens goed van pas. Wanneer het echt warm is, kun je hier de verkoeling van de schaduw opzoeken. 

Ontspan in de hottub

Wanneer het onweert of hard stormt is dit misschien niet een heel goed plan, maar met een lichte regenbui kan het juist heerlijk zijn om in de hottub te gaan. Je geniet extra van het warme water als het buiten koud en miezerig is. Vind je het niet fijn als er de hele tijd regendruppels op je vallen? Klap dan een parasol uit over de hottub. Hierdoor zit je toch nog een soort van droog. Een hottub is dus echt iets waar je het hele jaar plezier van kunt hebben. Weer of geen weer. Wil jij een hottub kopen? Bij Van Dalfsen Zon & Sauna heb je meer dan genoeg keuze. Zo hoef jij bij de volgende regenbui niet meer binnen te zitten, maar kun je gewoon lekker in je eigen hottub gaan zitten. 

Regen
Regenachtig weer.

Verlichting in de tuin

Verlichting kan je tuin in één klap zoveel gezelliger maken, dat het slechte weer er al gauw niet meer toe doet. Oke, je gaat misschien niet echt in de tuin zitten, maar je kunt wel van binnen genieten hoe mooi je tuin erbij ligt. Zonder verlichting is het ook maar zo’n donker hol en is er helemaal niets gezelligs aan.