3 x zo maak je je tuinonderhoud eenvoudiger

Grasmaaier

Onkruid wieden, planten en bomen snoeien, gras maaien en dan dat oneindige vegen van blad, het onderhoud in je tuin kan flink wat van je kostbare tijd en energie vragen. Mocht je dit nu heel leuk vinden, dan is het natuurlijk niet zo’n groot probleem. Wil jij juist meer ontspannen in je tuin zonder dat je constant al dat werk ziet wat nog moet gebeuren? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je drie tips om je tuinonderhoud eenvoudiger te maken.

Kies voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Allereerst, kun je kiezen voor een onderhoudsvriendelijke of geheel onderhoudsvrije tuin. Hiermee maak je het voor jezelf een stuk makkelijker, maar bedenk wel: iedere tuin vraagt onderhoud en een tuin die meer op een parkeerplaats lijkt is ook niet echt gezellig. Je kunt natuurlijk wel delen van je tuin onderhoudsvriendelijker maken. Denk hierbij aan het plaatsen van planten die maar weinig onderhoud behoeven. Deze groeien rustig door, zonder dat je er al te veel naar om hoeft te kijken. 

Automatiseer het tuinonderhoud

Sommige klussen in de tuin zijn heel makkelijk te automatiseren. Denk maar eens aan het bewateren van je planten. Door een bewateringssysteem aan te leggen door je tuin, krijgen je planten precies de juiste hoeveelheid water op de juiste momenten. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is aan te geven op de beregeningscomputer wanneer de sproeiers of druppelslangen aan en uit moeten gaan. Ook voor de vakanties is dit ideaal. Zo hoef je je geen zorgen te maken om je tuin en hoef je ook niet de buurvrouw te vragen je planten water te geven. Daarnaast kun je ook denken aan een robotgrasmaaier, zodat je gazon er altijd netjes bij ligt en jij niks hoeft te doen. 

Tuin
Het onderhouden van de tuin.

Maak gebruik van een tuinman

Wil je het tuinonderhoud gedeeltelijk of helemaal uit handen geven, zodat jij zelf meer kunt genieten van je tuin? Kies dan voor een tuinman, bijvoorbeeld van Hoveniersbedrijf Stevens. Deze voert het tuinonderhoud of de klussen waar jij geen zin in hebt voor je uit en zorgt ervoor dat jouw tuin er altijd prachtig bij ligt. Een hovenier bespreekt samen met jou wat er moet gebeuren en op welke momenten. Zo hoef je er niet bang voor te zijn dat hij te pas en te onpas in je tuin loopt, terwijl jij net even ligt te zonnebaden. Nee, in plaats daarvan kun je de hovenier laten komen op de momenten dat jij bijvoorbeeld aan het werk bent, zodat je na je werk verrast wordt met een prachtig verzorgde tuin.