3x waarom een ergonomische bureaustoel een must is

ergonomische bureaustoel

Werk jij regelmatig acht uur per dag in een zittende houding achter je bureau? Dan is de kans groot dat je weleens last hebt van vervelende rug-, nek- en/of schouderklachten na een lange werkdag. De oorzaak van deze klachten is vaak een verkeerde zithouding. Om dit te voorkomen is een ergonomische bureaustoel essentieel. Om klachten te voorkomen of te verminderen adviseren wij dus om een goede bureaustoel te kopen. Vaak is dit de oplossing om comfortabel en zonder klachten acht uur per dag aan je bureau te werken. Nog niet overtuigd? De kans is groot dat wij je weten te overtuigen met dit artikel waarin we drie redenen geven om te investeren in een ergonomische bureaustoel.

Wat is ergonomisch werken?

Ergonomie betekent dat je lichaam is afgesteld op jouw lichaam. Als je werkplek helemaal is aangepast naar jouw lichaam, dan kun je in een gezonde houding werken. Bij een zittend beroep betekent dat een ergonomische bureaustoel, bureau, toetsenbord en monitor. 

Een belangrijk onderdeel is dus een bureaustoel die ergonomisch ingesteld kan worden. Bij OfficeCity.nl hebben ze een ruim aanbod van deze verstelbare bureaustoelen. Als je de gehele werkplek op de juiste maat hebt ingesteld, dan ben je ergonomische aan het werk.

Ergonomische werken is voor zowel werknemers als werkgevers ontzettend belangrijk. Bij werknemers is de eigen gezondheid een belangrijke redenen om te kiezen voor een ergonomische werkplek. Ook een werkgever profiteert van ergonomisch werken. Denk bijvoorbeeld aan de verhoogde productiviteit, minder ziekteverzuim en meer werkplezier.

zwarte ergonomische bureaustoel
Een zwarte ergonomische bureaustoel

3 voordelen van een ergonomische bureaustoel

Het gebruiken van een ergonomische bureaustoel brengt veel voordelen met zich mee. Er zijn dan ook genoeg redenen te bedenken waarom een bureaustoel dat ergonomisch instelbaar is niet mag ontbreken op je werkplek. Hieronder hebben we de drie belangrijkste voordelen van een ergonomische bureaustoel op een rijtje gezet:

Voordeel 1. Minder lichamelijke klachten

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een ergonomische bureaustoel is dat je als gebruiker minder last krijgt van lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan pijn in de schouders, rug en nek. Dit zijn klachten die vaak veroorzaakt worden door een niet ergonomische werkplek en dus gemakkelijk voorkomen kunnen worden.

Voordeel 2. Hogere productiviteit

Werknemers hebben minder last van klachten als zij werken op een ergonomische werkplek, dit heeft een hogere productiviteit als gevolg. Voor werkgevers is het investeren in ergonomische werkplekken voor hun personeel dan ook snel terugverdiend. Medewerkers ervaren minder lichamelijke klachten en kunnen comfortabel werken, waardoor de productiviteit hoger zal liggen.

Voordeel 3. Duurzaam

Ergonomische bureaustoelen zijn in aanschaf niet goedkoop, maar kwaliteit kost nou eenmaal altijd meer. Bij aanschaf van een ergonomische bureaustoel investeer je in de gezondheid van jezelf (of je werknemer) én kies je ook nog eens voor duurzame stoelen met een lange levensduur. De investering in een ergonomische bureaustoel is dan ook snel terugverdiend en zeker de moeite waard!

Wanneer is een nieuwe bureaustoel nodig?

Heb je regelmatig last van klachten of ervaar je minder werkenergie? Dan is het van belang om daar iets mee te doen en te kiezen voor een goede bureaustoel die ergonomische instelbaar is. Nog altijd zijn er ontzettend veel mensen die werken op een niet ergonomische bureaustoel.. natuurlijk hartstikke zonde want bovenstaande voordelen laat je liggen!