Stappen die je dient te nemen nadat er is ingebroken in je woning

inbraak woning

Een inbraak in huis, het is voor veel mensen een grote nachtmerrie. Niet voor niets, want als gevolg van een inbraak kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarbij worden er bij inbraken vaak tal van dierbare en waardevolle eigendommen onteigend. Reden genoeg om je woning zo goed mogelijk tegen inbrekers te beschermen! Wat moet je echter doen als je onverhoopt toch met een inbraak te maken krijgt? Bij wie kun je op zo’n moment terecht voor passende hulp? In dit artikel vertelt een specialist op het gebied van inbraakherstel in Gent je hier meer over.

Foto’s maken en aangifte doen bij de politie

Voordat je begint aan het herstel van de inbraakschade aan je woning, is het verstandig om foto’s te maken. Deze foto’s zullen het makkelijker maken om de kosten voor het herstel van de inbraakschade vergoed te krijgen. Naast het maken van voldoende foto’s is het eveneens van belang dat je kort na de inbraak aangifte doet bij de politie. De combinatie van de foto’s en het aangifteformulier zijn een vereiste om de kosten te kunnen declareren bij je verzekeraar. Het is afhankelijk van je verzekering, welk deel van de kosten vergoed zal worden na een inbraak.

Een slotenmaker inschakelen voor hulp

Nadat je voldoende foto’s gemaakt hebt kun je een slotenmaker inschakelen. Veel slotenmakers bieden tegenwoordig een 24/7 slotenservice aan. Dit betekent dat zij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar zijn om hulp te bieden. Over het algemeen staat een spoedslotenmaker binnen een half uur bij je voor de deur om de inbraakschade te herstellen. Inbraakschade herstellen betekent vaak dat de geforceerde sloten vervangen moeten worden. Ook kan het noodzakelijk zijn om de beschadigde kozijnen te laten herstellen. Hier kun je het beste een timmerman voor inschakelen.