Wat kan je doen als je jouw enige paar sleutels kwijt bent geraakt?

sleutels woning

Je hoopt vanzelfsprekend dat het verlies van je sleutels jou niet zal overkomen. Niet alleen kun je als gevolg van het verlies van de sleutels je woning niet meer in, ook kunnen de sleutels in verkeerde handen komen. Dit voorkom je door na het verlies van je sleutels een slotenmaker in te schakelen voor hulp. In dit artikel vertellen we je meer over wat je bij een buitensluiting kunt doen. Bovenal is het sterk aan te raden om altijd een kopie van je sleutels in huis of bijvoorbeeld bij kennissen in de buurt te bewaren. Mocht je het laatste paar sleutels van je slot verliezen, dan zal het slot vervangen moeten worden.

 

Slotenmaker inschakelen bij een buitensluiting

Een slotenmaker inschakelen bij een buitensluiting doe je door de spoedservice van een slotenmakerbedrijf te benaderen. Een spoedslotenmaker staat doorgaans 24 uur per dag en 7 dagen per week voor woningbezitters klaar om hulp te bieden. Over het algemeen staat de spoedslotenmaker binnen een half uur bij je op de stoep om de deur te openen bij een buitensluiting. Schadevrij je deur openen in Tilburg, Den Bosch of Eindhoven kun je vaak niet zelf doen. Het wordt zelfs sterk afgeraden om een poging te wagen! Sloten bestaan uit tal van kleine onderdelen, die eenvoudig te beschadigen zijn. Prik daarom nooit met een haarspeldje, pincet of soortgelijk hulpmiddel in het slot.

 

Slot laten vervangen na verlies laatste sleutels

Mocht je de laatste sleutels van je slot verloren zijn, dan moet het slot vervangen worden. Voor het vervangen van een slot kun je eveneens bij de spoedslotenmaker terecht. De slotenmaker opent de deur voor je en verwijdert het oude slot. In overleg zal er direct een nieuw slot op je deur geplaatst worden.