Deze tips helpen je bij je ‘nieuwe’ tuin.

tuinontwerp

Heb je plannen om de schop in je tuin te zetten en heel je tuin overhoop te gooien? Ben je de beplanting zat, of de inrichting? Zorg er dan voor dat je deze tips in je achterhoofd houdt. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw nieuwe tuin weet helemaal genieten wordt.

Tip 1

Voordat je begint met het leeghalen van je tuin is het belangrijk om te zorgen dat je jou wensen voor een nieuwe tuin duidelijk op papier hebt staan. Deze tip is van belang omdat je op deze manier alles in een keer aan kunt pakken in plaats van dat je er later achter komt dat je nog dingen mist.

Tip 2

Als je dit wensenlijstje klaar hebt kun je gaan beginnen met het ontwerpen van je tuin op papier of via verschillende tools en programma’s op de computer. Tegenwoordig heb je hele mooie tuinontwerp programma’s die je online kunt vinden en gebruiken. Voor een tuinontwerp kun je ook naar een tuinarchitect gaan of naar een hovenier. Deze kunnen alles keurig voor je uittekenen en nu kun je er nog rustig over nadenken of je het wel zeker weet.

Tip 3

Verder is het van belang dat mocht je kijkt of er dingen in jouw tuin staan die je kunt hergebruiken. Dit hergebruik scheelt je naast geld ook nog eens tijd. Ook is dit beter voor het milieu, doordat er niet iets nieuws gemaakt hoeft te worden. Vaak kun je verschillende dingen die je in je tuin hebt staan wel meenemen naar de volgende tuin.

Tip 4

Het kan een grote klus zijn. Dus zorg ervoor dat ervan tevoren een goede planning is, en daarnaast ook een goede taakverdeling. Mocht je na het lezen van dit artikel denken dat je het allemaal zelf niet kunt. Er zijn verschillende experts die dit voor jou kunnen oplossen.