Welke soorten gevelbekleding zijn er?


Er zijn best wel wat soorten gevelbekleding die je tegen zult komen tijdens je zoektocht naar de perfecte oplossing voor jouw woning. Daarom is het goed om de keuzes eens een beetje uit te lichten om te kijken naar wat voor jou de goede oplossing is. Klik hier

Een natuurlijke uitstraling voor je woning

Wanneer je graag een natuurlijke uitstraling voor je woning zou willen, dan kun je beter kiezen voor een houten gevelbekleding. Dit verweert een beetje en dat betekent dat deze nog best wel wat zal veranderen naarmate de tijd verstrijkt. Dat maakt hout een mooi product dat geen dag hetzelfde lijkt te zijn. Wel heeft hout wat onderhoud nodig om de levensduur zo lang mogelijk te kunnen maken. Hout zul je namelijk wel eens moeten schuren en moeten behandelen om dit zo lang mogelijk mooi te houden en is lastiger schoon te maken dan andere materialen. Denk daarom goed over deze optie en wanneer dit in eerste instantie je voorkeur zou hebben. 

Het praktische kunststof

Wanneer je voor kunststof gevelbekleding kiest, dan is dit een hele praktische keuze die wel 30 jaar mee zou kunnen gaan, zolang je de gevelbekleding af en toe eens schoonmaakt om te voorkomen dat de viezigheid in de bekleding trekt en het zo zou kunnen beschadigen. Dit is dan ook meteen het enige onderhoud dat kunststof nodig zou hebben en dat is een grote reden voor veel mensen om voor dit veelzijdige materiaal te kiezen. Je kunt voor veel verschillende uitstralingen kiezen om een compleet andere look te kunnen geven aan je eigen woning. Je kunt met kunststof alle kanten op en dat maakt het een geliefd en veelgebruikt materiaal dat bij veel huizen eigenlijk niet te missen is wanneer je het huis bekijkt. 

 

Bron: https://dhk.nl/ 

Maak een weloverwogen beslissing

Welke vorm van gevelbekleding je ook zou kiezen, alle soorten gaan relatief lang mee en zijn daarom een investering voor de lange termijn. Daarom kun je deze beter niet aanschaffen in een impuls en kun je hier beter eerst goed over nadenken. Je woning krijgt een hele andere uitstraling en het is belangrijk dat je hier zeker van bent, voordat je de komende 30 jaar aan een gevelbekleding vastzit waar je misschien al na een paar weken of maanden spijt hebt. Maak daarom een weloverwogen beslissing en ga uitgebreid inspiratie opdoen om uit te vinden wat je echt mooi vindt en wat je over al die jaren ook nog mooi zou kunnen vinden.