Je tuin opknappen voor de lente? Bereid je goed voor

Tuinieren

Het nieuwe jaar is gekomen en daarbij komt dat het einde van de winter ook langzaamaan in zicht komt. Voor veel mensen is de komst van het voorjaar een goed moment om het huis aan te pakken, en daarbij komt uiteraard de tuin! Weg met de dode planten en het onkruid om plaats te maken voor mooie, nieuwe planten en struiken. Ook het fijne tuinmeubilair kan natuurlijk weer tevoorschijn gehaald worden. Wellicht ga je wel voor een hele nieuwe indeling van de tuin. Ga je ook je tuin flink opknappen dit voorjaar? Zorg dan voor de volgende spullen.

 

Goed gereedschap

 

Het hebben van goed gereedschap waarmee je goed aan het werk kunt, is altijd een prioriteit. Denk aan een grote en/of kleine schep, een bezem, iets om het gras mee te maaien, een snoeischaar, ga zo maar door. Natuurlijk hangt het er een beetje vanaf wat je precies gaat doen, maar in de meeste gevallen zijn in ieder geval deze voorwerpen erg handig om vast in huis te hebben. Zo hoef je niet onhandig te doen, maar kun je zo efficiƫnt mogelijk te werk gaan.

Het is belangrijk om je tuin snel lente klaar te maken
Het is belangrijk om je tuin snel lente klaar te maken

Zorg voor een plek om het tuinafval weg te gooien

 

Heb je een eigen gft-container? Dat is natuurlijk ideaal, en die kun je handig in de tuin zetten om zo direct al het tuinafval weg te kunnen gooien. Heb je dit echter niet, is het ook niet erg handig om alles bijvoorbeeld op een hoopje te gooien of om het bijvoorbeeld in vuilniszakken te doen. In plaats daarvan kan het handig zijn om een tuinafval container te huren. Zeker bij grotere verbouwingen is dit ideaal. Een container huren tuinafval hoeft helemaal niet heel duur te zijn, en kan het zeker waard zijn als je een groter oppervlak gaat aanpakken. Zoek online eens naar bouwafval container huren en waar je dit het beste kunt doen.

 

Maak een goed plan van tevoren

 

Weet je dat je veel wil veranderen, maar heb je nog niet precies in gedachten hoe je dit allemaal wil doen? Maak van tevoren een plan voor jezelf dat duidelijk maakt wat je gaat doen. Misschien weet je bijvoorbeeld dat je een mooie vijver in de tuin wil, maar heb je nog niet goed nagedacht over waar je deze wil en hoe je dit gaat realiseren. Zoek eens online naar inspiratie, of ga in de tuin zelf dingen opmeten. Eventueel kun je zelfs alles uittekenen en op die manier het voor jezelf duidelijk maken wat je allemaal gaat veranderen. Grotere veranderingen zijn leuk, maar vergen wel wat voorbereiding!