Wat kan je allemaal met een desinfectiezuil?

desinfectiezuil

Hygiëne is belangrijk, zeker in tijden van corona. Ook buiten pandemieën om is het klantvriendelijk om de bezoekers en/of medewerkers bij binnenkomst de mogelijkheid te geven hun handen te ontsmetten. Met name in de herfst en winter, wanneer griep- en verkoudheidsvirussen zich volop verspreiden. Maar ook buiten deze periode om, is het zeer servicegericht om iedereen die je locatie binnen stapt, de mogelijkheid te geven zijn/haar handen te ontsmetten als diegene daar behoefte aan heeft. Door een desinfectiezuil neer te zetten, kun je daar gemakkelijk in voorzien.

Een mobiele desinfectiezuil

Dispensers van desinfectiegel kunnen natuurlijk aan de muur worden bevestigd. Maar heb je daar wel ruimte voor, en valt het hygiënepunt dan wel genoeg op om er ook daadwerkelijk gebruik van te maken? Wat als je hem niet meer nodig hebt, dan zit je met lelijke gaten in de wand. Gelukkig is er de mobiele desinfectiezuil.

Deze heeft een verzwaarde voet, om stevig te blijven staan. Ideaal als de plaats van je zuil flexibel moet zijn, en aangezien deze toch al aan een paal vastzit, is er gelijk een opvangbak voor overtollig desinfectiemiddel op te vangen onder gemonteerd. Ideaal om neer te zetten bij de ingang van je locatie, maar ook in een wachtkamer of de bedrijfskantine misstaan deze zuilen zeker niet. De zuil dient uiteraard wel wanneer nodig te worden bijgevuld met nieuw desinfectiemiddel. Dit kan hetzelfde zijn als wat de fabrikant levert, maar uiteraard ook een ander middel van jouw keuze. Als het maar een middel is met een virusclaim, anders kun je net zo goed niet desinfecteren.

hygiëne
Handen desinfecteren

Een desinfectiezuil met of zonder sensor

Hygiënische zuilen zijn beschikbaar met een sensor en met handmatige bediening. Handmatige bediening kan bestaan uit een metalen hendel aan de voorzijde of uit een plastic of metalen klepje wat naar de gebruiker toe getrokken dient te worden. Nadeel hiervan is het handcontact. Hoewel je direct erna je handen desinfecteert, kan dit voor de gebruiker toch een wat viezig gevoel geven. Een desinfectiezuil met sensor vinden de meeste mensen prettiger. Nadeel hiervan is wel dat men niet precies weet wanneer het desinfectiemiddel eruit komt, daar dit per type kan verschillen. Hierdoor kan men ongeduldig met de handen gaan bewegen, wat geknoei kan opleveren.

Bron: https://www.densproducts.nl/

Een desinfectiezuil is aanpasbaar aan jouw huisstijl

Een zichzelf respecterende organisatie kiest natuurlijk voor een hygiënezuil die past bij de huisstijl. Dit kan enkel de kleur van de zuil zijn, maar ook het gebruik van teksten en logo’s erop. Om het desinfectiepunt heen kan middels tekst en beeld het belang van desinfectie nog extra worden benadrukt in de gewenste stijl.