Asbest analyses van jouw huis

asbest analyse van jouw huis

Vaak wordt er om een gezonder huis te verkrijgen besloten om een woning te verbouwen of te renoveren. Maar hoe pak je zoiets aan zonder dat je tijdens de verbouwing of renovatie gezondheidsproblemen kan krijgen? Een goede methode is vooraf laten onderzoeken wat er in het huis verwerkt is, en minstens over te gaan op asbest analyses van jouw huis, want dan ben je veel voor. Een asbest test bestel je eenvoudig bij asbestanalyse.com.

Het leek ideaal bouwmateriaal

Asbest was goedkoop, sterk, makkelijk te bewerken, en extreem brandvertragend. Laatste niet alleen in de betekenis van onbrandbaar, het materiaal wordt niet eens warm. Asbest verwerken in een tussenmuur betekende dat een brand niet kon overslaan, het leek dus ideaal bouwmateriaal. Er waren meer toepassingen voor asbest, bijvoorbeeld in de remschoenen of remblokken van een auto. Decennialang ging het goed totdat personeel in de asbestfabrieken ziek werden. Zij kregen allen dezelfde longziekte en in 1993 is het verwerken van asbest gestopt. Tot het jaar 1994 is het in de bouw veelvuldig gebruikt. Vandaag de dag zitten we met verwarringen of er wel of geen asbest in een woning verwerkt zit, en de benaming maakt het niet makkelijker.

asbest testen
Laat je huis testen op asbest

Het verschil is moeilijk te zien

Eternit was de naam van de asbestfabriek, en tegenwoordig zijn er nog steeds platen te koop onder die naam, echter deze platen bevatten geen asbest meer. Enkel niet alleen de naam is verwarrend, het verschil is moeilijk te zien, daarom asbest analyse in jouw huis. Mocht er in jouw woning asbest verwerkt zitten, dan kun je dat laten verwijderen door een bedrijf. Maar in de praktijk komen de meeste woningeigenaren daar te laat achter. Vooral bij tapijt of zeil op de vloer was dat het geval, als het eruit was zag de eigenaar de achterkant en dacht, dat is geen foam of bij dat zeil vinyl. Dit soort foutjes is meestal geschiedenis omdat asbest in deze vorm zo goed als overal opgeruimd is. Het gaat nu meer om asbest verwerkt in muren en daken. Eenvoudig kun je besluiten tot asbest analyses in jouw huis. Online zijn controle pakketjes te koop, voor bijna 40,= euro kun je zo’n test kopen. Het bevat o.a. tape zodat je veilig een kleefmonster kan nemen, dat gaat in een luchtdichte zak, en binnen een dag ontvang je een email met de uitslag. Dankzij dit soort systemen van analyses en bedrijven die asbest kunnen verwijderen vormt asbest geen gevaar meer, ga in elk geval voor asbest analyses in jouw huis vóór de verbouwing.