Wat is voordeliger: vervangen of repareren beschadigd slot?


Als het om sloten gaat, kan je niet snel en gemakkelijk het beste besluit nemen. Niet altijd hoef je een beschadigd slot volledig te vervangen. De slotenmaker kan je het beste aangeven wat je moet doen als je een beschadigd slot hebt. Wanneer moet je vervangen en wanneer moet je repareren? Hier vind je het juiste antwoord, maar stem ook eerst af met de goedkope slotenmaker Den Haag, want die heeft misschien een goedkopere optie in gedachte voor je.

Wanneer moet je een slot repareren?

Er zijn een paar situaties waarin het mogelijk is om de nachtschoot van het deurslot te repareren. Als de nachtschoot bijvoorbeeld steeds vastloopt, heeft deze misschien wat smeermiddel nodig, zoals WD-40. Een ander voorbeeld is wanneer de sluitplaat en de deurpost opnieuw moeten worden uitgelijnd. Of het is misschien helemaal geen probleem met het nachtslot. Als een sleutel bijvoorbeeld versleten is, wordt de nachtschoot mogelijk niet zo effectief ontgrendeld als in het verleden. In dat geval moet je de slotenmaker vragen om een nieuwe set sleutels voor je te maken.

sloten repareren

Wanneer moet je het slot vervangen?

Sommige slotproblemen zijn niet te repareren en moet je in feite het slot geheel vervangen met een nieuwe. Er zijn verschillende componenten betrokken bij nachtschoten die niet gemakkelijk zichtbaar zijn voor een ongetraind oog. De slotenmaker zal na een grondige controle zelf aangeven als het tijd is om de sloten te vervangen. Andere veel voorkomende tekenen dat met een slot laat vervangen, zijn onder meer:

  1. Je wilt dat jouw sloten een andere kleur of een ander ontwerp hebben. Als je bijvoorbeeld naar een nieuwe plek bent verhuisd en jouw sloten zijn oud en verroest, wil je misschien nieuwe, mooiere sloten kopen.
  2. Als je jouw huisbeveiliging wilt upgraden en de sloten wilt vervangen door sloten met een hoge beveiliging of elektronische sloten.
  3. Als je sloten van verschillende merken in huis hebt en je wilt dat ze allemaal aan dezelfde sleutel koppelen, moet je enkele sloten vervangen, zodat al jouw sloten van hetzelfde merk zijn (of hetzelfde type sloten hebben), alleen dan kan je ze allemaal opnieuw intoetsen in één sleutel.

Als laatst: Moet je jouw deursloten vervangen of laten repareren?

Vaak wil een minder ervaren slotenmaker jouw perfect goede sloten vervangen door nieuwe om zichzelf het gedoe van het opnieuw sleutelen en repareren van jouw oude te besparen. Hij kan nieuwe kopen die allemaal hetzelfde zijn, maar er is een professional voor nodig om te weten hoe je jouw oude sloten als nieuw en met een nieuwe sleutel kunt laten werken. Een professionele slotenmaker alleen kan ontdekken dat jouw bestaande slot niet volledig inklikt en daarom niet veilig vergrendelt. Deze verkeerde uitlijning kan te wijten zijn aan het natuurlijk verschuiven van jouw deur en kozijn of aan een onjuiste installatie. Maar het belangrijkste is dat het inspecteren en corrigeren van jouw bestaande installatie door een slotenmaker goed beoordeelt kan worden. Om de vraag te beantwoorden, hangt het ervan af hoeveel je wilt uitgeven en of het echt nodig is.