Waarom op de Costa wonen geweldig is

costa

Zodra iemand naar Spanje emigreert, denken we al snel aan iemand die van zijn pensioen gaat genieten in het buitenland. Toch kan het ook heel aantrekkelijk zijn om als jong gezin naar het buitenland te verkassen. Niet alleen is het een mooie ervaring voor de kinderen; de kwaliteit van het leven is ook nog eens enorm hoog. Na het lezen van dit artikel heb je een beter beeld van hoe het leven hier op de Costa eraan toe gaat en waarom het aantrekkelijk plek is om te wonen.

dichtbij zeeDichtbij de zee

De costa slaat op de kunsttrip voor 200 kilometer in het noordoosten van Spanje. Er grenzen hier verschillende badplaatsen aan waar je niet alleen heerlijk op vakantie kunt gaan, maar ook fantastisch kunt wonen. Je bent altijd dichtbij de zee, wat een rustig gevoel geeft. De meeste badplaatsen hebben een mooie boulevard waar je s’avonds kunt lopen en heerlijk kunt eten. Er zitten dus wel degelijk voordelen aan wonen dichtbij de zee. Daarnaast is de levensstijl, doordat mensen dicht aan de zee wonen, heel erg relaxt. Hierdoor ervaar je minder stress.

costa

Het woonaanbod op de Costa

Het woonaanbod op de Costa is zeer divers en uitgebreid. Je kunt hier in een flat wonen voor een paar honderd euro’s per maand of een luxe villa voor het dubbele. Daarnaast kun je ervoor kiezen om dicht bij de stad te verblijven of juist niet. Het grote voordeel van wonen op de costa is dat de huisprijzen relatief laag liggen. Voor een goede prijs kun je in een mooi huis op een mooie locatie wonen. Op het internet kun je het aanbod van huizen op de Costa bekijken. Het is mogelijk om een huis te huren of een huis te kopen. Het voordeel van huren is dat je op elk moment het contract op kunt zeggen. Koop je een huis dan zit je er uiteraard langer aan vast.

Mocht je serieus plannen hebben om naar de Costa te verkassen dan is het slim om met een agency samen te werken. Zij laten het huizenaanbod zien, leiden je rond in het gebied en geven je advies voor het huren of het kopen van een huis. Google de agency wel eerst voordat je besluit om met ze in zee te gaan of niet. Ben je op zoek naar een goede agency? Neem dan eens een kijkje op huisaandecosta.nl.