Waar moet ik opletten bij een pvc-vloer?

vloer pvc

Vanzelfsprekend zoek jij de perfecte pvc-vloer die bij jouw woonsituatie past. Voordat je zo’n vloer gaat kopen wil je natuurlijk eerst alle opties weten. Dat is ook niet zo gek, want een pvc-vloer is niet iets dat je dagelijks koopt. Zo is het handig om te weten wat je van de vloer verwacht. Zodra je een beeld hebt van jouw verwachtingen, is het mogelijk om te kiezen uit twee verschillende soorten. Er bestaat namelijk een klik en plak variant. Het kiezen van een pvc-vloer kan lastig zijn. Om je enigszins op weg te helpen, vertellen wij in deze blog waar je op moet letten.

Wat verwacht ik?

Er bestaan verschillende soorten pvc-vloeren. Dit is maar goed ook, want geen enkele woonsituatie is hetzelfde. Een huishouden met kinderen heeft namelijk een andere vloer nodig dan een alleenstaande. Waarschijnlijk kies je eerder voor een pvc-vloer met een extra geluiddempende werking wanneer je kinderen hebt. Dit om eventuele geluidsoverlast voor de buren te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken of je een vloerverwarming wilt en in welke ruimte de pvc-vloer moet komen. Al deze zaken bij elkaar zijn van invloed op jouw uiteindelijke keuze.

pvc vloer
pvc vloer in huis

Waar komt de vloer?

De grootste vraag wanneer je een pvc-vloer wilt kopen is: in welke ruimte komt de vloer? Eigenlijk is deze vloer geschikt voor iedere ruimte. Zelfs in de badkamer! Een pvc-vloer bevat namelijk geen natuurlijke materialen en kan daardoor prima in vochtige ruimtes overleven. Wanneer je kiest voor een houten vloer dan zal het materiaal krimpen bij veranderende temperaturen. Dit is niet het geval bij een pvc-vloer. Door de vele lagen van kunststof is deze vloer waterdicht. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om beschadigingen tijdens het douchen.

Klik-pvc en plak-pvc

Je hebt als goed is nu voor ogen wat je van een pvc-vloer verwacht. Dan is het nu noodzakelijk om te bepalen of je klik-pvc of toch juist plak-pvc wilt hebben. De naam zegt het eigenlijk al: klik-pvc klikt de vloer aan elkaar en bij plak-pvc lijm je de vloer vast. Beiden zijn perfect te combineren met een vloerverwarming. Toch kiezen de meeste mensen voor een plak-pvc. Deze vloer is iets dunner en heeft geen ondervloer nodig. Dit zorgt voor een betere geleiding van de warmte bij een vloerverwarming. Hierdoor krijg je nooit meer last van koude voeten. Het is handig om te weten dat zowel een klik-pvc als een plak-pvc een lange levensduur heeft. Naar schatting gaan beiden zo’n 50 jaar mee. Met zoveel voordelen kies je natuurlijk voor een stijlvolle pvc-vloer!