Verhuizen op hoogte? Maak het jezelf makkelijk!

verhuislift

Een van de meest gevraagde diensten voor verhuisbedrijven is verticaal transport door middel van een mobiele lift, dat kan meubilair, machines, glas of andere zware objecten zijn.

Waar deze dienst uit bestaat, wat zijn de details van deze techniek en wat u van gespecialiseerde bedrijven kunt verwachten, zijn echter vragen waarop veel klanten geen antwoord weten te geven.

Als u zich geĆÆdentificeerd voelt, heeft u nu de mogelijkheid om meer te weten te komen over deze dienst. De verhuislift, ook wel verticaal transport van meubels genoemd, wordt meestal uitgevoerd met behulp van een kabel of staaldraadsysteem, afhankelijk van het gewicht van het object en de hoogte van het te tillen object.

Hoe verloopt het verticale transport?

Voor een veilige dienstverlening zijn passende accessoires, geschoolde medewerkers en beheersing van de technieken van het afmeren en het laden en lossen onontbeerlijk. Hijsen wordt beschouwd als een risicovolle ingreep en vereist in de meeste condominiums voorafgaande toestemming.

Normaal gesproken wordt deze dienst ingehuurd omdat er meubilair is dat niet in het trappenhuis past of niet in de lift past, dat wil zeggen dat er geen andere manier is om het object in de woning of het bedrijf te betreden dan door het raam of de deur van het balkon. De procedure vereist de versterkte verpakking, zelfs om schade tijdens het opstijgen te voorkomen.

verhuizen.jpg
Verticaal transport met een verhuislift

Andere verticale transporttechnieken

Naast manuele technieken kan het tillen ook gebeuren met elektrische apparatuur (lier of platformlift), wat het werk aanzienlijk vergemakkelijkt, zowel in inspanning als tijd.

Ondanks de hulp van de machine is het ook in dit geval noodzakelijk om de machine te controleren door geschoold personeel en de juiste verpakking. Het is belangrijk om te onthouden dat het zeer belangrijk is om niet te tillen op regenachtige of winderige dagen. Beide interfereren met de stabiliteit van de onderdelen die worden opgetild. Want u houdt u meubels liever heel natuurlijk

Aandacht voor prijzen

Het is mogelijk om bedrijven te vinden die gespecialiseerd zijn in het hijsen van die afdekking per uur, per stuk of per vaste prijs. Het is ook normaal dat er verschillende prijzen gelden afhankelijk van de hoogte waarop het object wordt gehesen. Informeer u daarom van te voren goed om de juiste keus te maken.

Ongeacht het heffingssysteem, zoek altijd naar twee of meer budgetten om een interessantere kostenpost te vinden en een ruimere onderhandelingsmarge te hebben. Op die manier betaald u nooit te veel!