Tips voor een goed hoofdkussen

goed hoofdkussen

Gemiddeld slapen we ongeveer 30 jaar van ons leven. We moeten dus niet alleen maar eisen aan ons matras stellen, maar ook het hoofdkussen is uitermate belangrijk. Of je nu een rug, zij- of buikslaper bent, een goed hoofdkussen hebben we allemaal nodig. Het belang van een hoofdkussen wordt nogal eens onderschat. Heel vaak zijn kussens te groot of zakt je hoofd er te ver in weg. Of een kussen is te dun, ook niet prettig voor bijvoorbeeld de zijslaper. Ben je van plan om een nieuw hoofdkussen te gaan aanschaffen dan zijn onderstaande tips van belang.

Tips voor een goed hoofdkussen

Slapen is voor ieder mens een persoonlijke zaak. Wat je nodig hebt is een goede ondersteuning, zodat je een gezonde nachtrust hebt. Het juiste kussen helpt je om de goede slaaphouding te krijgen.

Postuur

Ieder mens is anders en heeft een ander postuur. Iemand die niet zo groot is heeft een smalle schouderbreedte van ongeveer 14 cm. Afstand tussen matras en hoofd is relatief klein. Een kussen met vulgewicht van 500 tot 1000 gram is voldoende.
Middelgrote mensen zijn gebaat met een hoofdkussen tot 1200 gram terwijl iemand met een flink postuur een bredere schouderpartij heeft. Zij kunnen het beste een kussen aanschaffen met een vulgewicht tot 1400 gram.

hoofdkussen
Tips voor een goed hoofdkussen

De buikslaper

Een buikslaper kan al snel een overbelasting van zijn nek ervaren. Het is belangrijk om voor een zacht en dun hoofdkussen te kiezen.

Rugslaper

De rugslaper heeft een kussen nodig met een gemiddeld dons/vulgewicht. Het is belangrijk dat de rug in een rechte lijn is. Met een gemiddeld kussen is dit meestal het geval. Let wel even op de buiging van de rug.

De zijslaper

De zijslaper kan zich het beste een stevig kussen aanschaffen. Op de zij slapen zorgt voor een rechte houding van de wervelkolom. Een vol en hoog kussen is de beste oplossing.