Toilet verstopt? Blijf er niet mee zitten!

verstopt toilet

Als je ‘s ochtends nog niet helemaal wakker bent, je gaat naar het toilet, wil doorspoelen maar het water spoelt niet weg. Dan ben je waarschijnlijk meteen goed wakker. Een verstopt toilet kan je dagelijkse leven namelijk behoorlijk ontwrichten, maar geen paniek! Als je nu contact opneemt is Ontstoppingsbedrijf Den Haag en omgeving vandaag nog bij jou thuis!

Toilet verstopt in huis

Een verstopping van je toilet is erg lastig en het kan voor veel overlast zorgen. Trek je handschoenen maar aan en pak de plopper erbij, met een beetje geluk kun je het probleem dan zelf oplossen. Maar als dit niet werkt, bel dan snel het nummer van de lokale ontstopper want dan heb je een professional nodig. Het is al lastig als je gootsteen of doucheputje verstopt zitten, maar zonder toilet heb je echt een probleem. Een ander nadeel is dat als het toilet overstroomt dit bepaald niet hygiënisch is. Ga dus niet aan de slag met allerlei ontstoppingsmiddelen, want voor je het weet stroomt het door heel je huis.

last van een verstopt toilet
last van een verstopt toilet

Oorzaken verstopt toilet

Een verstopt toilet kan meerdere oorzaken hebben, maar meestal komt het doordat er iets in het toilet beland is wat er niet thuis hoort. Dit kan gaan om etensresten, dik toilet papier, vochtige doekjes, maandverband en tampons. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een toilet verstopping. Een verstopt toilet komt met name voor bij openbare toiletten, doordat hier veel gebruik van wordt gemaakt en er geen controle is op wat er door wordt gespoeld. Maar dit betekent niet dat het onmogelijk is om er thuis mee te maken te krijgen. Integendeel, thuis dien je ook goed met je toilet om te gaan anders is een verstopping dichtbij. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat er kinderspeelgoed in de riolering terechtkomt, probeer ook hier mee op te passen.

Verstopping oplossen

De meest gebruikte oplossing wanneer de plopper niet werkt is de ontstoppingsveer. Ga hier echter niet zelf mee aan de slag, de kans is groot dat je je toiletpot beschadigt. De ontstoppingsveer wordt door de leiding gehaald en drukt door de verstopping, met als doel om de leiding weer vrij te krijgen. Vaak is het nog wel noodzakelijk om de leiding daarna goed door te spoelen om de resten ook echt weg te krijgen. Wanneer je een vakman inschakelt, wordt je probleem vakkundig en snel opgelost. En vaak is de lokale vakman al binnen 24 uur bij je thuis, zeker bij een spoedklus zoals bijvoorbeeld een verstopt toilet.