Renovatie van de badkamer


Woningbezitters besteden over het algemeen veel aandacht aan het vernieuwen van het interieur in de woon- en slaapkamer van hun woning. Er wordt echter nauwelijks aandacht besteed aan de badkamer! Dit is niet geheel logisch, omdat u hier immers iedere dag aan een nieuwe (werk)dag begint en er vaak ook afsluit. U begint met de dag met een verfrissende douche in de badkamer en eindigt hier wellicht met een warm bad. Reden genoeg om ook de badkamer regelmatig van een renovatie te voorzien. Volgens de loodgieter uit Enschede die we over het renoveren van badkamers spraken, hoeft een badkamerrenovatie helemaal niet ingrijpend te zijn. Met simpele aanpassingen kunt u de uitstraling van uw badkamer vernieuwen!

Hulp van een loodgieter bij het renoveren van de badkamer

Deze loodgieter uit Enschede vertelde ons onder meer dat veel woningbezitters kiezen voor het vervangen van de sanitaire voorzieningen bij het uitvoeren van een badkamerrenovatie. Wellicht maakt u momenteel nog gebruik van traditioneel wit sanitair, terwijl juist de zwarte sanitaire voorzieningen sterk aan populariteit winnen. Het zwarte sanitair past namelijk bij de strakke en moderne inrichting van veel woningen en geeft de badkamer daarbij een luxueuze uitstraling, die te vergelijken valt met de luxe in een hotel. U hoeft niet bang te zijn dat de badkamer na de badkamerrenovatie te donker is, want u kunt het zwart breken met leuke accessoires, witte stroken vliesbehang op de muren, zilveren kandelaars, enzovoorts.

Tip: kijk eens op de persoonlijke blogs van bekende interieurstylisten. Zij delen op hun blog vaak foto’s van de door hen ingerichte badkamer. Hier kun je inspiratie uit op doen!

Schakel hulp in bij badkamerrenovaties

Het is sterk aan te raden om de hulp van een loodgieter bij u uit de buurt in te schakelen als u begint aan de renovatie van uw badkamer. Een loodgieter kan u onder meer helpen bij het toetsen van de haalbaarheid van uw plannen voor de badkamer. Veel mensen denken een goed uitgedacht plan te hebben, die achteraf helemaal niet haalbaar blijkt te zijn. Door dit vroegtijdig op te merken kan een loodgieter nog met u meedenken over alternatieven voor de renovatie van uw badkamer.

Daarbij kan een loodgieter u helpen bij het leggen of verleggen van leidingen, de afvoer, enzovoorts. Het is erg belangrijk dat dit op de juiste wijze gebeurt, om te voorkomen dat u te maken krijgt met vervelende complicaties in een later stadium. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage of een verstopping!