Redenen om op je zij te slapen

waarom op je zij slapen

 

Iedereen slaapt anders. De een slaapt het liefst op zijn rug, en de ander ligt het liefst de hele nacht op zijn of haar buik. Echter is een houding op je zij het allerbeste. Misschien denk je dat het niet veel uitmaakt, maar de houding waar je in slaapt is erg belangrijk voor de kwaliteit van je nachtrust. Bovendien is het erg belangrijk dat je genoeg en goed slaapt, een goede nachtrust is iets waar je niet zonder kan. Lees daarom hier redenen om op je zij te slapen.

Als je bijvoorbeeld op je buik of rug slaapt zijn er lichaamsdelen die het zwaar te verduren krijgen. Zowel je hoofd, nek, schouders, bekken, heupen en knieën worden minder belast als je op je zij slaapt. Bovendien staat er geen spanning op je spieren.

Als je op je zij slaapt, zal je merken dat je weinig tot niet snurkt. In een slaaphouding op je rug wordt je nek en hoofd naar achter gestrekt waardoor je mogelijk gaat snurken. In de zijligging is de kans aanwezig dat je zelfs helemaal stopt met snurken.

In de positie op de zij is het gemakkelijker om adem te halen. Je snurkt minder, zoals hierboven genoemd, maar ook je ribben zijn vrij van spanning en druk waardoor je alle ruimte hebt om goed te ademen. Wanneer je op de buik ligt is de kans namelijk aanwezig dat je ademhaling hierdoor belemmerd wordt.

Waarom je op je zij moet slapen
Waarom je op je zij moet slapen

Hoe gek het ook klinkt, het is beter voor je huid. Als je op de buik ligt, lig je met je gezicht in het kussen gedrukt. Op lange termijn kan dit leiden tot rimpels. Als je op je zij ligt, ligt alleen een klein deel van je gezicht op het kussen. Echter druk je niet je hele gezicht in het kussen waardoor rimpels een stuk minder voorkomen.

Hoe kun je het beste een zijligging aannemen?

Redenen om op je zij te slapen

Misschien gaat het liggen op de zij niet vanzelfsprekend. Om de positie op je zij te bevorderen is een zijslaapkussen een redmiddel. Daarmee is het makkelijk om in een correcte houding te slapen. Met zo’n body kussen lig je de hele nacht comfortabel in de juiste houding. Zo kost het weinig tot geen moeite om in die goede houding te blijven liggen, als je daar aan het begin nog moeite mee hebt. Bovendien zorgt zo’n kussen ervoor dat je lichaam nog minder onder druk staat. Zo worden je hoofd, nek en knieën ondersteunt door het kussen.