Nieuwe deur kopen: waar moet ik op letten?

deuren plaatsen

Een nieuwe deur kopen voor je woning? Dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal belangrijke punten. Wil je strakke deuren of juist landelijk? Met of zonder glas? Allemaal punten waar je op moet letten. In dit artikel geven wij tips voor het kopen van een nieuwe deur.

Materiaal

Als het gaat om materiaal heb je keuze tussen kunststof, aluminium of hout. Of neem je een combinatie van verschillende materialen in dezelfde woning. Als je een nieuwe deur koopt is het verstandig om dit in dezelfde materialen te doen als de rest van de woning. Ook kan je nieuwe ramen en deuren plaatsen in de gehele woning, zodat alles bij elkaar past en weer jaren meegaat..

Stijl

Bij het kiezen van een nieuwe deur kijk je natuurlijk ook naar de stijl en uitstraling. Je wilt natuurlijk dat de deur goed past bij je woning. Kies je voor strak, eenvoudig, authentiek, modern of rustig? De mogelijkheden zijn eindeloos als je op zoek gaan naar een nieuwe deur. Daarom is het belangrijk om jezelf af te vragen welk type deur het beste bij jou past!

waar op letten bij deuren kopen
waar op letten bij deuren kopen

Deurbeslag

Heb je een mooie deur gevonden die bij je woning past? Dan moet je ook nog een keuze maken tussen het deurbeslag dat je op de deur wilt hebben. Deurbeslag is eigenlijk alles wat je op de deur kan monteren, denk aan: sloten, scharnieren, brievenbus, deurkruk en noem maar op.

Aandachtspunten

Overweeg je om een nieuwe deur voor je woning te kopen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met onderstaande punten:

  • Kleur en stijl
  • Prijs
  • Veiligheid
  • Kwaliteit
  • Isolatie
  • Onderhoud

Laten plaatsen of zelf doen?

Het plaatsen van een nieuwe deur is zo gemakkelijk nog niet. Mocht je handig zijn en regelmatig klussen dan kan je dit zelf doen, maar anders adviseren wij een vakman in te schakelen voor het monteren van een nieuwe deur.