Maak van je tuin je tweede huis


Ben je het liefst zo vaak mogelijk buiten? Dan ben je waarschijnlijk bereid om te investeren in een mooie tuin. Afhankelijk van de grootte van je tuin kun je kiezen voor veel groen, een mooi terras of beide. Er is veel mogelijk op het gebied van tuininrichting zodat je hier de plek van kunt maken waar je het liefste bent.

Natuur- of terrasliefhebber

Ben je graag in de tuin aan het werk of zit je liever op het terras als de zon begint te schijnen? Iedereen heeft een eigen voorkeur voor de inrichting van de tuin. Als je het leuk vindt om de tuin te onderhouden dan kun je kiezen om je tuin in te richten met een mooie verzameling aan planten en bloemen. Als je de tuin liever gebruikt voor ontspanning dan kun je beter kiezen voor fijne tuinmeubels. Voordat je gaat investeren in een nieuwe tuin is het slim om te bedenken hoeveel energie je wilt steken in het onderhoud, zo voorkom je dat je tuin er snel verwaarloosd uitziet.

Kies de juiste verlichting

Een mooie tuin komt nog beter tot zijn recht met passende verlichting. Heb je veel tijd gestoken in het aanleggen van een mooie bloementuin dan kan grondverlichting ervoor zorgen dat je hier ook ‘s avonds van kunt genieten. Als je een terras hebt aangelegd dan kun je nadenken over mooie verlichting en heaters zodat je hier tot laat in de avond kunt blijven zitten.

Tegelijk genieten en besparen

Het aanleggen van een nieuwe tuin kan een flinke investering zijn, maar ook aan het gebruik zijn kosten verbonden. Denk maar aan de verlichting van de tuin, het verversingssysteem van de vijver of de heater op het terras. Dit allemaal kost energie. Je kunt hierop echter flink besparen door te kiezen voor goedkope energietarieven. Een voordelig contract vind je met de energievergelijker EasySwitch.nl. Vergelijk de verschillende energieleveranciers en stap gratis over. Door jaarlijks voor het goedkoopste contract te kiezen bespaar je geld terwijl je volop van je tuin kunt genieten.