Kunstgras in de tuin, is dat iets voor mij?

kunstgras

Overweeg je om kunstgras in je tuin te gaan leggen? In dit blog zullen we je uitleggen welke voordelen het leggen van kunstgras in jouw tuin allemaal kan hebben. Zo kun je goedgeïnformeerd de keuze maken om wel of niet over te stappen van natuurlijk gras op kunstgras.

Het hebben van een eigen tuin is natuurlijk heel leuk. Veel mensen lopen er echter tegenaan dat zij onvoldoende tijd hebben om al het groen in hun tuin te onderhouden, waardoor de tuin er onverzorgd uit kan gaan zien. In zulke gevallen kan kunstgras een uitkomst bieden! Kunstgras is niet alleen zeer gemakkelijk in onderhoud, het ligt er ook nog eens altijd netjes bij. Zo kun je dus op ieder moment genieten van het mooie groene gras in je tuin, zonder last te hebben van onkruid of van verkleurde stukken gras waardoor de gehele tuin er direct minder goed uitziet. Er zitten, zoals je wellicht al een beetje begrijpt, enorm veel voordelen aan het overstappen op kunstgras!

Kunstgras is onderhoudsvrij
Een belangrijk voordeel van kunstgras ten opzichte van natuurlijk gras is dat kunstgras onderhoudsvrij is. Waar je aan natuurlijk gras regelmatig tijd kwijt bent voor het onderhoud, is dit bij kunstgras niet het geval. Vooral in de zomer zul je het verschillen tussen de grassoorten opmerken; waar natuurlijk gras regelmatig gesproeid moet worden is dit bij kunstgras niet nodig. Ook zul je bij een tuin gevuld met natuurlijk gras rekening moeten houden met onkruid en het regelmatig verwijderen hiervan, met de hand of met chemische hulpmiddelen. Dit laatste is natuurlijk niet erg goed voor het milieu. Hiertegenover staat kunstgras, wat amper onderhoud vergt en waarbij onkruid de kans niet krijgt om op te komen. Dit zal je zowel tijd als moeite én geld besparen.

kunstgras leggen
kunstgras laten leggen

Kunstgras is het gehele jaar door groen
Waar natuurlijk gras in droge periodes zal verkleuren, is dit met kunstgras niet het geval. Met kunstgras kun je er vanuit gaan dat het gras in jouw tuin het gehele jaar door zijn mooie, groene kleur zal behouden. Ook zal het kunstgras niet verkleuren wanneer je zaken op het gras geplaatst hebt, waar je met natuurlijk gras nog weleens met bruine plekken op het gras achter kunt blijven.

Au revoir, allergieën!
Wanneer je geen natuurlijk gras in de tuin hebt liggen, verdwijnen dus ook de graspollen. Waar natuurlijk gras voor sommige mensen kan zorgen tot irritaties rondom de ogen, of bij de keel en/of de mond, zullen dit soort irritaties vanwege allergieën bij kunstgras gelukkig niet voorkomen.

Kunstgras kun je overal plaatsen en lijkt steeds meer op natuurlijk gras
Tegenwoordig is natuurlijk gras amper meer te onderscheiden van kunstgras. Ook laat kunstgras water door, waardoor er geen modder of plas water meer achter kan blijven. Ook kun je het kunstgras overal plaatsen; zelfs op je balkon of dakterras is kunstgras een optie. Sterker nog, kunstgras is ook op het balkon of op het dakterras een manier waarop je het geheel op kunt vrolijken.