Hier moet je op letten wanneer je glas koopt


Bij een nieuwbouwwoning zijn er veel dingen waar je rekening mee moeten houden, zo ook de hoeveelheid en de soorten glas die je zult moeten aanschaffen. Voor glas dat aan de buitenkant van het huis zit, is gelaagd glas erg geschikt. Gelaagd glas is zoals de naam al impliceert, glas met meerdere lagen. Dit soort glas wordt veelal gebruikt voor ramen. Waar voorheen de ramen waren gemaakt van enkel, glas, is het nu gebruikelijker om hiervoor gelaagd glas te gebruiken. Deze soort glas isoleert veel beter en is ook beter bestemd tegen eventuele barsten. Ook komt dit soort glas veel voor bij overkappingen. Veel nieuwbouwhuizen laten een overkapping maken met een glazen dak, zodat de zon hier doorheen kan schijnen. Omdat het dak waarschijnlijk veel regen en ander heftig weer zal moeten verduren, is gelaagd glas goed geschikt. 

 

Glas moet goed schoon te maken zijn

Het is één ding dat glas van goede kwaliteit moet zijn, maar glas moet natuurlijk ook in de smaak vakken. Sommige glazen ogen in het eerste opzicht heel mooi, maar blijken daarna van slechte kwaliteit. Dit kan ook andersom het geval zijn. Glazen die juist niet mooi zijn, maar wel van goede kwaliteit blijken te zijn. Dit is ook niet de bedoeling uiteraard. Het is belangrijk dat een stuk glas niet snel vies wordt en gemakkelijk schoon te maken is. Dat is tevens een punt waar op gelet moet worden wanneer je glas koopt. 

glas in woning

De isolatie van glas

Het is hiervoor al kort aangestipt, de isolatie van glas. In het eerste oogpunt lijkt het slechts van belang dat glas aan de buitenkant van een huis goed geïsoleerd is. Dit is ook het voornaamste punt. Zonder goed geïsoleerde ramen heb je een groot probleem. Binnenshuis is goede isolatie van glas ook belangrijk, denk bijvoorbeeld aan tussendeuren en ook aan douchedeuren. Er kunnen vele problemen ontstaan bij slecht geïsoleerd glas. Dat is ook een punt waar je naar moet kijken bij het kopen van glas.