Haal meer uit je tuin met deze tuin inspiratie tips


Het is erg belangrijk om je tuin mooi te houden, zo kun je fijn genieten van en in je tuin. De reden waarom het belangrijk is om je tuin goed bij te houden is simpelweg omdat je ervoor betaald. Bij het kopen of huren van je huis is de prijs van de tuin er ook bij inbegrepen, dus het is zonde als je de tuin verwaarloost. Als je een tuin goed onderhoudt kun je op een mooie zomerse dag lekker genieten in de tuin. Het kan ook zijn dat je tuin al mooi is, maar dat we iets wilt veranderen. Hierom vind je in dit artikel handige wooninspiratie tips. 

Een mooie schutting of haag plaatsen

Om je tuin er moderner of mooier uit te laten zien kun je ervoor kiezen om een mooie nieuwe schutting of haag te plaatsen. Een goede keuze als je op zoek bent naar een schutting is een betonschutting. Dit is een schutting die erg stevig is, er erg strak uitziet en tot slot weinig onderhoud nodig heeft. Indien je hier een natuurlijke optie aan toe wilt voegen kun je ook voor een hout-beton schutting kiezen. Dit is een betonschutting met hout er op.

Gras en groen hagen zullen ook een erg mooi en natuurlijk effect hebben op je tuin. Daarnaast kunnen deze er erg strak uitzien en zijn ze vaak ook nog eens duurzaam, zo zul je er lang plezier van hebben.

hagen

Een trampoline in de tuin

Een ander goed idee ter inspiratie is een trampoline in de tuin. Dit stimuleert je kinderen om lekker in de buitenlucht te spelen en een frisse neus te halen. Tegenwoordig zijn er steeds meer kinderen die binnen gamen en dergelijke, daarom komen zij steeds minder buiten en dit is slecht voor de ontwikkeling van je kind. Daarnaast is een trampoline ook erg leuk om te hebben als je visite krijgt van andere kinderen.

Accessoires voor in je tuin

Verder kun je nog je tuin opleuken met accessoires. Je kunt het gezellig maken met leuke lichtjes langs je schutting of mooi tuinverlichting langs het pad. Hierdoor ziet het er van binnen ook buiten gezellig uit. Bovendien kun je ook verlichting in de tuin plaatsen in de vorm van kaarsen, bijvoorbeeld in leuke windlichten. Als je buiten zit geeft dit ook nog eens warmte. Warmte kun je ook toevoegen in je tuin door heaters te plaatsen en kun je langer buiten zitten.