De beste stopcontacten voor jouw woning

stopcontacten woning

Het uitkiezen van de juiste stopcontacten kan lastiger zijn dan je denkt. Je bent aan het renoveren geweest, of je hebt een nieuwbouwwoning laten ontwerpen, en het project is bijna af. Dat is de tijd waarin je gaat nadenken over het schakelmateriaal dat je wilt laten plaatsen. Het is niet alleen belangrijk dat je dan materiaal uitkiest dat je mooi vindt en dat bij de stijl van je woning past, maar ook dat de functionaliteiten heeft die jij nodig hebt in het dagelijkse leven. Lees hier verder over de opties die je hebt als je naar stopcontacten op zoek gaat.

Stopcontacten in verschillende kleuren en stijlen

Allereerst ga je op zoek naar schakelmateriaal dat past in de stijl van de woning. Als je deze bijvoorbeeld modern wilt inrichten, dan is een aantal modern vormgegeven stopcontacten veel passender dan als je kiest voor klassieke exemplaren. Je zult zien dat dit meer invloed heeft op het complete uiterlijk van de kamer dan je denkt. Ook de kleur is belangrijk. De meeste mensen kiezen voor wit, maar dat hoeft niet. In sommige interieurs kan een gekleurd stopcontact ook schitterend staan, vooral als je die kleur overal aanhoudt of er een statement van maakt in de kamer.

stopcontacten in huis 

De hoeveelheden

Als het goed is heb je met je elektricien een plan gemaakt over het aantal stopcontacten dat je wilt laten installeren en hoeveel. Dit is het moment om daar nog even goed over na te denken en eventueel veranderingen aan te brengen. Later wordt dat veel moeilijker. De hoeveelheid contacten die je wilt laten aanbrengen hangt af van de functie van de kamer en wat je van plan bent te plaatsen. Op de plek van de televisie heb je meerdere stopcontacten nodig, bijvoorbeeld, maar het is ook handig om een stopcontact te hebben naast de bank zodat je daar je apparaten op kunt laden.

Extra opties

Nu je weet welk schakelmateriaal je wilt gaan gebruiken en je weet hoeveel je nodig hebt, kun je nog overwegen extra opties te laten toevoegen. Zo zijn er bijvoorbeeld stopcontacten met een USB poort en kun je zo je telefoon opladen zonder dat deze het stopcontact in beslag neemt. Er zijn ook stopcontacten met lichtjes. Heb je kleine kinderen, dan is het geen slecht idee om direct al aan kinderbeveiliging te denken en contacten aan te schaffen die dat al hebben. In vochtige ruimtes en buiten is een stopcontact met een klep nodig zodat er geen water in kan komen. Dit zijn allemaal opties om te overwegen voordat je je aankoop doet.

Het beste schakelmateriaal voor jou

Je zult merken dat je er alleen maar profijt van hebt als je even een moment neemt om na te denken over het schakelmateriaal dat je wilt laten gebruiken. Dit komt het uiterlijk van je kamer ten goede, maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Bespreek alles met je elektricien en met het juiste schakelmateriaal is jouw bouwproject bijna afgerond.

Op zoek naar kwaliteit? Ga dan voor Gira schakelmateriaal!